חלה לשבת של ג'קי אזולאי וגנית יהנה

ג'קי מארחת את גנית יהנה ומכינות ביחד חלה מתוקה לשבת שחייבים להכין בכל ארוחת שבת אז כמו שאומרים אין אין חגיגה בלי בלי חלה – מתוך “אצל ג’קי 2” – מתכוננים לשבת

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
1 כף גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים (חצי קוביית שמרית)
4 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
רבע כוס שמן
200 מ”ל מים פושרים-חמימים (כוס פחות 2 כפות)
1 כפית מלח
ציפוי
ביצה טרופה
שמן זית
שומשום
חלה מתוקה לשבת של גנית יהנה. כצלם:עידן הרשקו | ארט: קרן ברק
חלה מתוקה לשבת של גנית יהנה עם ג'קי אזולאי. צלם:עידן הרשקו | ארט: קרן ברק
אופן הכנה
הבצק
1 אם משתמשים בשמרים טריים מסוג גרגירים או בשמרים יבשים– מערבבים אותם בקערה עם 3.5 כוסות קמח ו-4 כפות גדושות סוכר. מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וכוס מים פושרים פחות 2 כפות ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
2 אם משתמשים בקוביית שמרים טריים (מומלץ!) – מפוררים את השמרים בעזרת כף/מזלג ומערבבים אותם בקערית עם כף סוכר עד שהעיסה הופכת למרקם משחתי
3 לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מים פושרים, מערבבים ומניחים בצד. לאחר 10-15 דקות התערובת אמורה לתסוס ואמור להווצר מן קצף עדין (אם אין קצף- השמרים לא תקינים ואין להשתמש בהם).
4 את תערובת השמרים שתססה מערבבים עם 3.5 כוסות קמח ו-3 כפות גדושות סוכר (שימו לב שהשתמשנו כבר בכף סוכר אחת לערבוב עם השמרים).
5 .מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וחצי כוס מים פושרים פחות 2 כפות (שימו לב שהשתמשנו כבר בחצי כוס מים לערבוב עם השמרים) ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
6 .מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וחצי כוס מים פושרים פחות 2 כפות (שימו לב שהשתמשנו כבר בחצי כוס מים לערבוב עם השמרים) ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
7 מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
8 מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
9 מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה באורך 55-60 ס”מ.
שתי חלות
1 מלפפים את שתי הרצועות זו בזו כמו צורה של “בורג” ואז מגלגלים כמו צורה של חלזון (חשוב להשאיר רופף ולא להדק מאחר והחלה צריכה לתפוח).
2 .מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את החלות על הנייר. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה- שעה וחצי).
3 מורחים את החלות בביצה טרופה + כפית שמן ומפזרים שומשום.
4 מחממים תנור ל- 180 מעלות (לפחות 7 דקות מראש) וכשהתנור חם- מכניסים את החלות ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות