פולנטה מהירה עם אספרגוס ופטריות של ג'קי אזולאי
מנה ראשונה צמחונית, טעימה, וקלה להכנה- מתוך התוכנית "פשוט ג'קי" פרק 4
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שקית תירס קפוא
400 מ״ל חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
¾ כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח
פלפל שחור טחון
אגוז מוסקט
גוש פרמזן
אספרגוס טרי
פטריות משני סוגים
אופן הכנה
1 מרתיחים בסיר את החמאה החלב והשמנת.
2 אחרי הרתיחה מוסיפים את שקית גרגרי התירס ומבשלים כ- 20 דקות. מתבלים במלח פלפל ומוסקט.
3 חולטים את האספרגוס חליטה קצרה במים וחותכים לרצועות קצרות.
4 קוצצים את הפטריות ומטגנים הכל במחבת עם מעט שמן זית, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
5 כשהתירס מתרכך טוחנים עם בלנדר מוט למרקם שרוצים- חלק לגמרי או עם גרגרים, ואפשר להוסיף פרמז׳ן לתערובת.