פיצה סביח של ג'קי אזולאי

נמאס לכם מהפיצה הרגילה עם הגבינה? ג'קי אזולאי מביאה לנו מתכון מיוחד לפיצה סביח – תענוג לחיך ולנשמה- מתוך "פשוט ג'קי" פרק 2

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
1 ק״ג קמח רגיל
4 כפיות של שמרים יבשים
620 גרם מים
2 כפיות סוכר
2 כפיות מלח
20 גרם שמן זית
רצוי אבן שמוט לתנור
לסביח:
ממרח אריסה
1 חציל
2 ביצים
1 תפוח אדמה
מעט טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
פיצה סביח של ג'קי אזולאי
פיצה סביח של ג'קי אזולאי
אופן הכנה
1 לשים את החומרים היבשים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את החומרים הרטובים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד
2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ- 15 דקות.
3 מחלקים את הבצק לכדורים בהתאם לגודל ולכמות הפיצות שרוצים להכין.
4 פורסים חציל לפרוסות ומתבלים במלח גס ושמן זית.
5 עוטפים תפוח אדמה ברדידי אלומיניום לטעמי "מדורה".
6 מכניסים את החצילים ותפוח האדמה העטוף לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמת החצילים.
7 פותחים את הבצק ומכניסים לאפייה קצרה שך 3- 2 דקות להתייצבות
8 מוציאים את הבצק מהתנור ומתחילים להרכיב את הסביח המפורק: מורחים ממרח אריסה, חצילים אפויים, ביצים קשות מפוררות, תפוח אדמה בריח מדורה ופרוסות פלפל ירוק חריף.
9 מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים שוב לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 10 דקות עד להזהבה.
10 להגשה: מומלץ לזלף טחינה מעל.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות