פוקצ'ה טבעונית איטלקית
נדיה אליס בתכנית בישול טבעונית חדשה – לראשונה בישראל. נדיה, שמגיעה מהמטבח האיטלקי, מדגימה לצופים כיצד ניתן לטבען את כל סוגי המנות מבלי להתפשר עם מתכונים מעוררי השראה ומדריכים מעשיים. הפעם הפוקצ'ה של משה – הגרסה הטבעונית
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
קילו קמח
650 מ"ל מים
50 מ"ל שמן זית
15 גרם שמרים יבשים
20 גרם סוכר
20 גרם מלח
אופן הכנה
1 לשים יחד את הקמח, מים, שמרים יבשים והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים במשך שתי דקות נוספות.
2 בקערה מכוסה במגבת לחה נותנים לבצק לנוח ולהכפיל את נפחו כשעה וחצי, לשים שוב במשך חמש דקות ומתפיחים שוב בקערה עד להכפלת הנפח.
3 מחממים תנור ל 230 מעלות
4 לאחר מכן מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בניר אפיה ופותחים אותו באמצעות הידיים.
5 יוצרים חורים עם האצבעות, מניחים עגבניות שרי ועשבי תיבול, מוסיפים שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח.
6 אופים בתנור כרבע שעה, עד להשחמה.