סלט קפונטה איטלקי של לאון אלקלעי

מתכון קליל לסלט מרשים וטעים עם עגבניות, גזר, חצילים, סלרי וזיתים מתוך המטבחון של קובי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 חצילים מסוג בלאדי במשקל כולל של 1.5 ק”ג
2 כפות מלח גס
3/4 כוס שמן זית
1 כוס בצל סגול קצוץ
2 מקלות סלרי חתוכים לפיסות קטנות – ללא העלים
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
800 גרם עגבניות איטלקיות קלופות.
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים.
2 כפות חומץ בן יין אדום.
6 ענפי פטרוזיליה – עלים בלבד – קצוצים
6 עלי בזיליקום טרי קרועים לפיסות
1 כף סוכר
4 כפות צלפים מסוננים, שטופים במים קרים
מלח
אופן הכנה
1 מסננים וטוחנים את העגבניות בעזרת בלנדר מוט
2 קולפים את החצילים, חותכים לקוביות של 1.5 ס”מ, שמים במסננת וממליחים למשך שעה וחצי עם מלח גס
3 שוטפים היטב, מסננים ומעבירים למגבת על מנת שיתייבשו
4 במחבת גדולה שמים חצי כוס שמן ומטגנים את החצילים עד להזהבה, על להבה בינונית. מעבירים למסננת
5 שמים את יתרת השמן במחבת ומוסיפים את הסלרי, הגזר, הבצל והשום
6 מטגנים תוך בחישה כ – 10 דקות עד לריכוך הירקות
7 מחזירים את החצילים ומוסיפים את העגבניות, הזיתים, החומץ, הפטרוסיליה, הבזיליקום והסוכר
8 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ – 10 דקות נוספות
9 בודקים מלח, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים צלפים וממתינים עד שהקאפונטה בטמפרטורת החדר
סלט קפונטה איטלקי של לאון אלקלעי
סלט קפונטה איטלקי של לאון אלקלעי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם