סלט קפונטה איטלקי של לאון אלקלעי
מתכון קליל לסלט מרשים וטעים עם עגבניות, גזר, חצילים, סלרי וזיתים מתוך המטבחון של קובי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 חצילים מסוג בלאדי במשקל כולל של 1.5 ק”ג
2 כפות מלח גס
3/4 כוס שמן זית
1 כוס בצל סגול קצוץ
2 מקלות סלרי חתוכים לפיסות קטנות – ללא העלים
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
800 גרם עגבניות איטלקיות קלופות.
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים.
2 כפות חומץ בן יין אדום.
6 ענפי פטרוזיליה – עלים בלבד – קצוצים
6 עלי בזיליקום טרי קרועים לפיסות
1 כף סוכר
4 כפות צלפים מסוננים, שטופים במים קרים
מלח
אופן הכנה
1 מסננים וטוחנים את העגבניות בעזרת בלנדר מוט
2 קולפים את החצילים, חותכים לקוביות של 1.5 ס”מ, שמים במסננת וממליחים למשך שעה וחצי עם מלח גס
3 שוטפים היטב, מסננים ומעבירים למגבת על מנת שיתייבשו
4 במחבת גדולה שמים חצי כוס שמן ומטגנים את החצילים עד להזהבה, על להבה בינונית. מעבירים למסננת
5 שמים את יתרת השמן במחבת ומוסיפים את הסלרי, הגזר, הבצל והשום
6 מטגנים תוך בחישה כ – 10 דקות עד לריכוך הירקות
7 מחזירים את החצילים ומוסיפים את העגבניות, הזיתים, החומץ, הפטרוסיליה, הבזיליקום והסוכר
8 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ – 10 דקות נוספות
9 בודקים מלח, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים צלפים וממתינים עד שהקאפונטה בטמפרטורת החדר