בישקוטים מדהימים של לאון אלקלעי
לאון אלקלאי מציג ביסקוויטים שאמנם לא נראים טוב אבל לא תוכלו להפסיק לאכול אותם.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם אגוזי לוז שלמים (עדיף קלופים)
3 חלבונים גדולים
80 גרם סוכר
קורט מלח
אופן הכנה
1 קולים את האגוזים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 10 דקות
2 מגלגלים את האגוזים בתוך מגבת מטבח ונפטרים מהקליפה
3 מצננים וטוחנים גס
4 במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה
5 מוסיפים את הסוכר וקורט מלח וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב
6 מקפלים את האגוזים פנימה בשני שלבים עד להטמעתם בקצף החלבון
7 מדליקים תנור ל- 150 מעלות
8 משמנים תבנית בחמאה מומסת ובעזרת כפית מניחים ערמות תערובת קטנות על נייר אפיה במרחק 2 ס״מ אחת מהשנייה
9 אופים כ- 50 דקות עד להזהבה ו – 10 דקות נוספות עם דלת התנור פתוחה, סך הכל שעה
10 מצננים היטב על גבי רשת קירור ולאחר מכן מעבירים לכלי אטום, על מנת שהמכוערים לא יספגו לחות