פיצה ארטישוק איטלקית
מתכון לפיצה ארטישוק מושלמת כמו באיטליה
זמן הכנה
50 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בצק
4 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
כוס ורבע מים
רבע כוס שמן זית
1 כף מלח
רוטב עגבניות
2 קופסת רסק עגבניות
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
1 כפית תבלין תימין יבש
1 כפית תבלין אורגנו יבש
חצי כוס מים פושרים
ציפוי
3 בצלים סגולים
3 חבילות תחתיות ארטישוק
30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
50 גרם גבינת גאודה עיזים מגוררת
אופן הכנה
בצק
1 מכניסים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, סוכר, שמרים, מים ושמן זית ומערבבים כ-4 דקות עד להתגבשות הבצק.
2 לאחר שהבצק נוצר מוסיפים מלח ולשים במיקסר עוד כ-10 דקות.
3 בתום 10 הדקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ומחלקים אותו ל-3 כדורים.
4 עוטפים את כדורי הבצק בשמן זית באמצעות ידיים משומנות כך שיהיו מכוסים בשמן בכל שטחם.
5 עוטפים את כדורי הבצק המשומנים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במשך שעה.
רוטב עגבניות
1 מחממים מעט אבזמן שהבצק תופח מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את השום כחצי דקה.ת שמן הזית בסיר ומטגנים את השום כחצי דקה.
2 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומערבבים הכל לכדי קבלת רוטב אחיד וסמיך.
3 מורידים את הרוטב מהאש ומניחים לו להתקרר מעט.
ציפוי ואפייה
1 לקראת סוף שעת התפיחה מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
2 קוצצים גס את הבצל הסגול ואת תחתיות הארטישוק.
3 בתום שעת ההתפחה מרדדים את כדורי הבצק לעיגול ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מורחים על עיגולי הבצק שכבה נדיבה של רוטב העגבניות ומכניסים לתנור למשך כ-10 דקות.
5 לאחר 10 דקות מוציאים את הבצק עם הרוטב מהתנור ומפזרים מעל את הגבינות המגוררות ואת בצל והארטישוק הקצוצים.
6 מחזירים את הפיצות לתנור למשך כ- 10 דקות נוספות עד המסה של הגבינות והזהבה של הפיצה.