רטטוי ירקות בנוסח ישראלי של אבי ביטון

מנה טבעונית וטעימה שמכינים בקלות ובמהירות: רטטוי שאוכלים עם לחם ושמנת ישירות מהתבנית. מתוך התוכנית "פשוט לבשל"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 מיכל שמנת חמוצה
1 לחם טרי
1 חציל גדול ומבריק חתוך לקוביות של 2 ס”מ
2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 2 ס”מ
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
2 פלפלים חריפים חתוכים לחתיכות של 3 ס”מ
2 פלפלים צהובים חתוכים גס
0.5 כוס שמן זית
מלח בנדיבות
לרוטב:
1 בקבוק פאסטה (רסק עגבניות)
1 פלפל שחור
1 שן שום
2 ענפי טימין
1 כף שמן זית
רטטוי ירקות של אבי ביטון
רטטוי בנוסח אבי ביטון. צילום: שניר (סופגי) גואטה

אופן הכנה

אופן הכנה
1 במגש רחב שמים את כל הירקות החתוכים ומתבלים בשמן זית, מוסיפים מלח בנדיבות ומערבבים היטב.
2 אופים בתנור במשך 40 דקות על 180 מעלות.
3 הרוטב: טוחנים בבלנדר מוט את הפאסטה עם השום ועלי הטימין, מלח ופלפל שחור ושמן זית.
4 מוציאים את הירקות מהתנור ומזלפים מעל את רוטב העגבניות ושמן זית, מכניסים לתנור להשחמה של 12 דקות על חום גבןה.
5 מפזרים מעל הרטטוי המוכן חתיכות לחם ושמנת ואוכלים ישירות מהתבנית.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות