הכי ישראלי: מתכון לקציצות בקר ברוטב עגבניות
קציצות בקר שילדים ומבוגרים אוהבים ברוטב עגבניות קל להכנה, מגישים לצד מנת אורז או פתיתים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
1 קילו בקר טחון
1 בצל לבן קצוץ דק
4 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 כף בהרט
1/2 כף כמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב:
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 בצל חתוך לרצועות
2 שיני שום כתושות
1 כף רסק עגבניות
1 כף סילאן
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה
1 כף כמון
1 כפית מלח ופלפל שחור גרוס
3.5כוסות מים
אופן הכנה
1 לשים בקערה היטב את תערובת הקציצות , יוצרים קציצות עגולות ומניחים על מגש במקרר ל- 20 דקות
2 בסיר רחב סוטאז, מניחים שמן זית , בצל ושום , מטגנים 3 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מלבד המים, מערבבים ומוסיפים 3.5 כוסות מים , מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה
3 מניחים את הקציצות ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות
4 מגישים עם אורז לבן, מלא או פתיתים