מרק קובה חמוסטה של אבי ביטון

מרק כופתה חמוסטה עירקי ואותנטי של ציפי, אמא של הדר לוי, מתוך “במטבח עם אמא”

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

שמן לטיגון
0.5 ק”ג סולת
0.5 ק”ג בשר בקר טחון
0.5 ק”ג בצלים
0.5 ק”ג דלעת
5 גזרים
1 חופן פטרוזיליה
1 חופן כוסברה
3 כפות רסק עגבניות
0.5 ק”ג עגבניות או קופסא של עגבניות מרוסקות
1 חופן שמיר
1 חופן עלי מנגולד שטופים וקצוצים
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מלח
2 לימונים (למיץ לימונים)
אופן הכנה
הכנת העיסה:
1 מערבבים כוס סולת עם קצת מלח, מוסיפים מים ויוצרים עיסה לא דביקה.
2 מהעיסה יוצרים כדורים ומניחים אותם בצד עד להכנת המילוי.
הכנת המילוי:
1 קוצצים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים (פפריקה, פלפל, מלח) ואת קוביות הפטרוזיליה וכוסברה ומערבבים היטב.
2 ממלאים את הקובות במילוי.
הכנת המרק:
1 בסיר מטגנים בצל, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות וקוביות גזר ומוסיפים מים.
2 כשהמרק רותח, מניחים את הקובות בהדרגה בתוך המרק כדי שלא יידבקו לתחתית הסיר.
3 אחרי שהקוביות רתחו וצפו למעלה, ממשיכים בבישול של כרבע שעה ומוסיפים את קוביות הדלעת, גבעולי המנגולד, המלח, הפלפל והלימון.
4 מבשלים כ – 40 דקות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות