פרויקט סבתא: סלונה תבשיל דגים עיראקי של דייזי קפלן

לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם תבשיל קל להכנה של דג על מצע בצלים מטוגנים ועגבניות של דייזי קפלן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

להשריית הדג:
מעט חומץ
1 כפית מלח
מיץ מ- ½ לימון
להכנת הדג והבצל:
1 ק״ג פילה דג אמנון
200 גרם קמח
½ כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 ק״ג בצל
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
שמן לטיגון
½ קופסה עגבניות מרוסקות
3 כפות רכז עגבניות
מיץ מ- ½ לימון
2 כפות סוכר
2 עגבניות טריות מטוגנות
צילום: ענת פייזר

מידות והמרות משקל בבישול

אופן הכנה
1 משרים את הדג בחומץ וכפית מלח כדי להיפטר מהריח של הדג. אחרי כ- 10 דקות שוטפים את הדג ושופכים עליו מיץ לימון
2 מתבלים את הקמח בפלפל שחור ופפריקה מתוקה
3 קוצצים את הבצל לרצועות בינוניות ומטגנים במחבת עם שמן חם. מתבלים במלח ופלפל שחור
4 רק כשהבצל מטוגן היטב מוסיפים עגבניות מרוסקות ורכז עגבניות, ומתבלים במיץ לימון וסוכר. ממשיכים לטגן כ- 10 דקות עד לצמצום הרוטב והבצל
5 מקמחים את הדג ומטגנים אותו היטב בשמן עמוק
6 מחממים תנור ל 160 מעלות ובינתיים במחבת אחרת מטגנים פרוסות עגבנייה במחבת
7 להרכבת המנה – משטחים חלק מתערובת הבצל בתחתית התבנית, מעליו מסדרים את פילה הדג המטוגן, ועוד שכבה של תערובת הבצל. מעל הכל פרוסות עגבנייה מטוגנות
8 מכניסים את התבנית לתנור ל 30 דקות
צילום: ענת פייזר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות