מדריך לחלקי פנים של סוגי בשר
רפי ארהונוביץ הוא “מר בשר”. הפעם הוא מסביר על חלקי הפנים של סוגי בשר שונים
בעבר הלא רחוק’ חלקי פנים של בשרים שונים היו חלק ממנות שהופיעו כמעט בכל בית. בשנים האחרונות היתה מגמת התנזרות מחלקי פנים, כחלק מהמגמה הבריאותית של הימנעות מאכילת שומן רב וצמצום צריכת כולסטרול.
בניגוד לנתחי בשר אחרים העוברים יישון, כשמדובר בחלקי פנים, הכלל הוא: כמה שיותר טרי – יותר טוב!
בשיפודיות אפשר עדיין למצוא חלקי פנים כמו ב”מעורב ירושלמי” המורכב מלבבות, כבד וטחול של עוף. במסעדות שף מעדיפים להגיש מנות המורכבות מחלקי פנים שנחשבים “יוקרתיים” במרכאות, כמו שקדי עגל, וכבד עוף. גם כבד עגל, הפחות פופולארי, מתאים לטיגון או לשימוש במסגרת מנת כבד קצוץ. אם מטגנים את כבד העגל כמו שניצל, עם או בלי ציפוי, מקבלים בשר מתקתק וטעים מאוד.
טיפ חשוב: כבד לא מטגנים בחום גבוה! הוא נחרך והופך למריר ומרקמו הופך לחולי. יש מצב שאנשים לא אוהבים כבד עוף כי ככה טיגנו להם אותו בילדותם והזיכרון המריר מלווה אותם.
בתקופת החגים הביקוש ללשון בקר עולה פלאים. את הלשון אפשר לצלות כשהיא כבושה או טריה. פשוט מבשלים במים מתובלים, מקלפים את הקליפה הגסה שעוטפת את הנתח ומוסיפים רוטב, גם לשון טלה תתאים כמנה מוצלחת, בתוספת הטעם הייחודי של בשר מסוג זה.
טחול ממולא הוא מנה שהרבה נרתעים מלהכין, וחבל, כי מדובר במעדן. את המעיים ממלאים באורז או בקמח, יחד עם בצל ושומן אווז. מקבלים תוספת לחמין שלפעמים היא יותר טעימה מהחמין עצמו.
לאחרונה גם נתחים נשכחים כגון ראות או לב בקר, זוכים לעדנה בדמות גולאש ריאות או תבשיל לב, בזכות “אופנת הפליאו”, דיאטת האדם הקדמון, שבה אוכלים רק חלבון מן החי- וטרי.
אז בפעם הבאה שאתם אצל הקצב, תשאלו אותו אם יש לו חלקי פנים טריים. בהכנה מתאימה ובבישול נכון מובטחות לכם מנות טעימות.
מומלץ לקרוא גם: