פאקורה לביבות בצל בבלילת קמח חומוס של שאול בן אדרת
מתכון מהמטבח ההודי ללביבות בצל בבלילת קמח חומוס מתוך התוכנית “כמו של סבתא”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם קמח חומוס
שמן
4 בצלים בינוניים חתוכים לאורך
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 פלפל ירוק חתוך דק
3-4 עלי קארי מרוסקים
1 כף גרגירי כמון
כפית ריי (חרדל גרגירים שחור)
5 כפית כורכום
1 כפית פפריקה אדומה
2 כפיות זרעי כמון
כפית חילבה שחורה
2 כפיות תבלין דגים הודי
כפית מלח (לפי הטעם)
גרגירי חומוס קפואים
כפית זחוק מרוכז

אופן הכנה
1 לחתוך את הבצל לאורך.
2 לשים בקערה את הכוסברה, עלי הקארי, זרעי הכמון ואת כל התבלינים ולערבב.
3 להוסיף קמח חומוס ורבע כוס מים לבלילה ולהכין ממנה לביבות.
4 לחמם שמן במחבת וכשהוא חם לשים בתוכו לביבות.
5 כשצד אחד משחים להפוך לצד השני.
6 לזרוק למחבת גרגירי חומוס קפואים ולטגן אותם.
7 להוסיף למחבת זחוק.
8 הלביבות צריכות לצאת בצבע צהבהב-חום.
9 להוציא לתוך מסננת עם נייר סופג.
10 לאכול עם מטבל צ’אטני.
