דג הודי ביוגורט, שום וג'ינג'ר של מיכל אנסקי ועומר מילר
מיכל אנסקי ועומר מילר מציגים מתכון לדג הודי שכדאי לנסות. מתוך התוכנית: "הכי טרי שיש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 דג דניס, חרוץ עד העצמות משני צידיו
2 גביעי יוגורט
תבלינים: כורכום, אבקת צ’ילי טחונה, קצח, מלח
1 שורש ג’ינג’ר טרי
5 – 4 שיני שום
2 לימונים
מעט שמן זית
1 כפית קמח חומוס
עלי כוסברה טרייה
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה כורכום, אבקת צ’ילי ומלח.
2 טוחנים ביחד ג’ינג’ר ושום עד לקבלת משחה.
3 מכניסים את תערובת התבלינים וחלק מהמשחה לחריצי הדג.
4 סוחטים עליו לימון ומזלפים שמן זית ונותנים לו לנוח עד שמכינים את משרת היוגורט.
5 מערבבים בקערה נפרדת: יוגורט עם כורכום, אבקת צ’ילי מעט קצח ומוסיפים את שארית ממרח הג’ינג’ר והשום.
6 סוחטים לימון, מוסיפים כוסברה וכפית קמח חומוס.
7 מושחים את הדג בתערובת השניה משני צידיו ושמים בתבנית אפיה מרופדת בנייר כסף.
8 אופים, ללא כיסוי כשהדג גלוי, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות. מגישים עם אורז מאודה.