אינליי- משחקים בבצק סוכר
צורת העבודה הקלה והבסיסית ביותר, והיא מניבה תוצאות מדהימות
כל שנה אני נוסעת למספר תערוכות בחו”ל, שכל כולן מוקדשות לפיסול בבצק סוכר. דמיינו האנגר ענק, כזה שלא רואים את קצותיו, שמלא בעוגות, בפסלים מתוקים, בתחרויות, ברעיונות ובעיקר באינסוף דוכנים לממכר ציוד למעצבי עוגות. בשבילנו, המעצבים, זהו לונה פארק ענק, חגיגה מטורפת של שכרון חושים ואפילו שאני בטוחה שכבר יש לי הכל, אני מוצאת את עצמי שוב ושוב קונה מכשירים חדשים, מערוכי טקסטורה, חותכנים מיוחדים ונצנצים אכילים.
הרבה פעמים אני נתקלת במשפט כמו “בכדי לפסל בסוכר חייבים המון ציוד וכלים מיוחדים וזו הוצאה גדולה”. אז נכון – אני מודה שיש המון כלים ואביזרים מיוחדים שהופכים את מלאכת הפיסול בבצק סוכר לקלה ומהנה יותר, אבל עם קצת דמיון וחשק להשתעשע ניתן ליצור המון עיצובים מקוריים ויפהפיים באמצעות שימוש בכלים בסיסיים בלבד, כמו מערוך, סכין וחותכני עוגיות. כדאי גם להכיר שיטות עבודה שונות בהן לא צריך כלים מתוחכמים וייחודיים בשביל לקבל תוצאות מרהיבות!
“אינליי” היא אחת הטכניקות האלו. זוהי צורת העבודה הקלה והבסיסית ביותר, והיא מניבה תוצאות מדהימות: מניחים על משטח בצק סוכר צורות כמו כוכבים, לבבות או עיגולים, מרדדים יחד ומקבלים משטח בצק סוכר צבעוני, מעוטר ומרשים שניתן לצפות בו עוגה, לקרוץ ממנו צורות לעיטור ועוד.
אז מה עושים?
את משטח הבצק שלנו נרדד לעובי מעט יותר עבה מהעובי שיתקבל בסוף העבודה, כיוון שנרדד אותו שוב בהמשך. אם זו פעם ראשונה שעובדים בשיטת “אינליי”, כדאי להתחיל בכדורים, פשוט יוצרים כדורי בצק בצבעים ובגדלים שונים ומפזרים אותם על משטח בצק הסוכר שרידדנו.
בזמן הרידוד הכדורים יגדלו ואם אתם לא רוצים שהם יתחברו, כדאי למקם אותם מספיק רחוק האחד מהשני. לאחר מכן מרדדים שוב במערוך עד שהמשטח והעיטורים מתחברים למשטח אחיד וצבעוני.
אם תבחרו לעטר משטח בצק גדול, לציפוי עוגה למשל – כדאי להתחיל ביצירת הכדורים, לכסות אותם בניילון בכדי שלא יתייבשו ורק אז לרדד את משטח הבצק שלכם. כך תוכלו לסדר את העיטורים מהר, לרדד מיד ולא להסתכן בייבוש הבצק בזמן הכנת העיטורים. כמו שהבנתם, אין גבול לצורות ולטקסטורות אותן נוכל ליצור בשיטה זו. לא משנה מה תבחרו – התוצאה תמיד תהיה מפתיעה ומשמחת.