בוגאצ’ה – עוגיות חמאה הונגריות של מיקי שמו

לחמניות חמאה מופלאות שמגיעות אלינו מהמבטח ההונגרי ועושות חשק לעוד…
מתוך “אופים עולם” עם מיקי שמו וירדן הראל-פרק הונגריה

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
200 200 גרם חמאה רכה
100 100 גרם גבינת גאודה מגוררת דק
100 2/1 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15%
5 5 כפות שמן קנולה
500 500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח רגיל
1 1 כפית אבקת אפייה
2 2 כפיות שטוחות מלח
לציפוי:
1 1 ביצה טרופה
תערובת דגנים
בוגאצ’ה
צלמת- נופר בוגנים. סטיילינג- קרן ברק
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד.
מכינים את העוגיות
1 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 1 ס”מ.
2 מניחים את הנייר על תבנית אפייה.
3 מורחים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים פרג באופן שווה.
4 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות.
6 חותכים למלבנים בגודל 3*6 ס”מ.
7 אופים 30-25 דקות, עד להזהבה.
8 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות