סמבוסק חומוס עירקי
מתכון לסמבוסק עירקי במילוי חומוס
זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
15 שעות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מילוי
3 כוסות גרגירי חומוס
5 בצלים
5 כפות שמן
2 כפיות כמון גדושות
2 כפיות פלפל שחור
3 כפיות מלח
בצק
קילו וחצי קמח רב תכליתי
3 כוסות מים פושרים
כוס ורבע שמן
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2 כפות מלח
כוס שמן קנולה לטיגון
אופן הכנה
מילוי
1 משרים את גרגירי החומוס במהלך הלילה.
2 לאחר ההשריה מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס ומעבירים אותם לסיר.
3 את הסיר ממלאים בהרבה מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
4 כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשלוש שעות עם מכסה סגור למחצה.
5 מידי פעם מסירים את הקצף שנוצר וזורקים לפח.
6 כשהחומוס רך מכבים את האש ומחכים שיצטנן.
7 לאחר שהחומוס התקרר מועכים אותו בעזרת מזלג או מעבד מזון ומעבירים לקערה.
8 קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות.
9 במחבת גדולה על להבה בינונית מחממים את השמן.
10 כשהשמן רותח מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ.
11 מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף ומוסיפים שמן, חצי מכמות התבלינים (מלח, כמון, ופלפל שחור) ומערבבים.
12 לאחר 2 דקות מוסיפים למחבת את החומוס הטחון, ומוסיפים את החצי השני של התבלינים (מלח, כמון, פלפל שחור) מערבבים היטב ומכבים את האש.
בצק
1 לתוך קערה מנפים את הקמח, מוסיפים את השמרים היבשים, מלח, סוכר, ומים פושרים ומתחילים ללוש.
2 לאחר כדקת לישה מוסיפים בהדרגה את השמן.
3 לשים עוד כ- 5 דקות נוספות, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך כ- 40 דקות עד שנפח הבצק מכפיל את עצמו.
4 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים, מרדדים כל כדור לעובי של כסנטימטר אחד.
5 את הבצק המרודד קורצים לעיגולים בקוטר 10 ס"מ וממלאים כל עיגול בכפית גדושה של המילוי.
6 סוגרים את קצוות עיגולי הבצק לחצי עיגול, מהדקים היטב ומניחים בתבנית.
טיגון
1 מחממים במחבת גדולה על אש בינונית כוס שמן.
2 כשהשמן חם מנמיכים את הלהבה ומכניסים את הסמבוסק לשמן.
3 מטגנים כדקה וחצי מכל צד עד להזהבה.