טיפים לשמירה על תוצרת חקלאית – לקט ישראל

תקופת החגים מתאפיינת בריבוי ארוחות ואנחנו הישראלים אוהבים לארח כיד המלך והקניות בהתאם. אנחנו נוהגים למלא את העגלות בסופרמרקט ואצל הירקן בכל טוב ולהגיש על שולחן החג מגוון רחב של מנות. ישראל מתאפיינת בחקלאות מיטבית, מפותחת ומגוונת ומכאן שפירות וירקות משמשים כרכיב מרכזי בכל ארוחה. אבל איך שומרים על התוצרת החקלאית שרכשנו כך שנוכל ליהנות ממנה לאורך זמן?

הכתבה בשיתוף לקט ישראל

מורן קילזי, מנהלת תוכניות תזונה בלקט ישראל מפריכה מיתוסים ונותנת טיפים לאחסון מיטיבי של תוצרת חקלאית, כך מה שאנשנוכל להאריך את חיי הירקות והפירות ולמנוע את בזבוזם. 

שוטפים לפני הכנסה למקרר? לא כדאי.

רצוי להימנע מלשטוף פירות וירקות טרם הכנסתם למקרר היות והרטיבות עלולה לגרום להם להירקב מוקדם מהצפוי. במידה וכן שוטפים יש לנגבם היטב ולהכניס למקרר.

חותכים לפני אחסון? לא מומלץ.

עדיף לאחסן ירקות ופירות שלמים, משום שבתהליך החיתוך חל איבוד של ויטמין C. בשל כך, מומלץ לחתוך רגע לפני האכילה.

מקפיאים כמויות גדולות?

אם נרכשה כמות גדולה של ירקות מעבר לצורך, ניתן לחתוך אותם, להכניס לשקיות ולהקפיא. ירקות שורש וירקות שלא מכילים כמות גדולה של נוזלים כמו בטטה, גזר, ברוקולי וכרובית, הינם דוגמאות לירקות ששומרים על המראה ועל הערכים התזונתיים בהקפאה ולכן מומלץ לחתוך מראש ולהקפיא.

מאחסנים נכון במקרר? הנה המדריך השלם

*מפרידים בין ירקות ופירות – מומלץ לאחסן במגירות נפרדות משום שבמהלך ההבשלה קצב פליטת גז האתילן שונה בין פירות לירקות. גז זה יכול להביא להבשלה מהירה יותר של ירקות ולהאיץ את קלקולם.

*אחסון במגרות תחתונות -את הירקות והפירות יש לאחסן במגירות התחתונות של המקרר. עשבי תיבול עדינים ניתן לשטוף היטב מיד אחרי הקנייה, לייבש ולעטוף בנייר מגבת לח ולמקם במגירות המקרר שם לא יאבדו לחות ויחזיקו זמן רב יותר.

*אזור דפנות המקרר הוא אזור קר יותר ויכול לגרום לירקות לקפוא, לכן לא מומלץ להצמיד ירקות לדפנות המקרר.

*מומלץ לאחסן במגירות נקיות ולנקות מדי שבוע.

*כדאי להניח בתחתית המגירות מגבת נייר לספיגת עודפי לחות מהפירות ומהירקות.

*לא מומלץ לאחסן את הירקות והפירות בכלים אטומים או בשקיות אטומות. כלים אטומים גורמים להצטברות של לחות ונוזלים המאיצים את הקלקול ולכן יש להקפיד על כלים או שקיות עם חוקי אוורור.

בימי שגרה לקט ישראל, עוסק בהצלת מזון והעברתו לנזקקים באמצעות עמותות מכל רחבי הארץ. הארגון אוסף עודפי תוצרת מחקלאים, שהינם תורמי המזון הגדלים בישראל ובנוסף, אוסף עודפי מזון מבושל מחברות, בסיסי צה"ל, ארגונים ושירותי הסעדה. המזון המוצל משונע לעמותות והן מעבירות ל – 330,000 נזקקים מדי שבוע! מאז פרוץ המלחמה וההבנה שהחקלאים זקוקים לסיוע, לקט ישראל החלו לרכוש מהם תוצרת חקלאית. המטרה: סיוע כלכלי לחקלאים ובמקביל, להמשיך לספק מזון בריא ומזין ולפעול למען הביטחון התזונתי של אזרחי מדינת ישראל.

לתרומה לארוחת חג

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם