טיפים לצליית קבבים – איך עושים את זה נכון?

איך צולים קבב? טיפים מאסלי עמוס – מפעל בוטיק משפחתי לייצור ושיווק מעדני בשר פרימיום.

טיפים מאסלי עמוס – מפעל בוטיק משפחתי לייצור ושיווק מעדני בשר פרימיום

1.העבירו את הקציצות ערב קודם מהמקפיא למקרר. שעתיים לפני הצלייה הוציאו מהמקרר כך שיגיעו לטמפרטורת החדר. בשר צריך את הזמן שלו בכדי להפשיר.

2. שמנו את משטח הצלייה בחצי בצל טבול בשמן (במחבת פסים ניתן לשמן בעזרת התזת ספריי). כך תוודאו שהקציצה תישאר שלמה, לא תידבק למחבת ולא תתפרק – יותר אוכל ופחות עבודות ניקיון!

3. השטיחו קלות את הקציצה ביד לחה או משומנת לפני הצלייה. עובי נכון של הקציצה יבטיח צלייה אחידה וטעם גן עדן בכל ביס!

4. הניחו את הקציצות על המנגל רק אחרי שהלהבות שככו. כך תוכלו לוודא שתקבלו קציצה צלויה מבפנים ומבחוץ. לידיעה, הפחמים המכוסים בשכבת אפר לבנה מספקים חום אחיד ורצוי. כך גם אם מדובר ב”ממנגל” מתחיל, ההצלחה מובטחת!

5. הגישו את הקציצות רק אחרי שהן “נחו” מעט בצלחת. למרות שהרגע הורדתם אותן מהמנגל תהליך הצלייה שלהן בשלב זה עדיין נמשך ועסיסיותם מובטחת.

6. שבעתם, נהניתם ונשארו קציצות? צלו את כולן ואחסני במקרר עד שבוע ימים. בכל רגע נתון שיתחשק חממו במיקרו למשך 2-3 דקות ותופתעו לגלות שהטעם והטריות של המנגל נשמרו*.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות