איך מכינים רוטב איולי?

אוראל קמחי עם טיפים איך להכין רוטב איולי מושלם וגם איך לתקן רוטב שנשבר.

הרבה אנשים מפחדים או נתרעים מהכנת רוטב איולי בבית מכל מיני סיבות. אבל ברגע שעוקבים אחרי כל שלבי המתכון בדיוק, אין ממה לחשוש והתוצאה תהיה מוצלחת.

נתחיל רגע בהסבר קטן מה זה איולי

איולי הוא ממרח שדומה מאוד למיונז. הוא מורכב משמן זית, שום ולרב גם חלמוני ביצה. לעומת זאת מיונז תעשייתי מורכב לרב משומן צמחי, מים חומרי טעם ומעט חלמונים ומייצבים. חשוב להדגיש שחלמוני הביצה באיולי שלנו, להבדיל מהחלמונים במיונז תעשייתי, יהיו חלמונים לא מפוסטרים ולכן לא מומלצים למאכל של נשים בהריון.

אז איך עושים את זה?

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 חלמוני ביצי לארג’
1 שן שום
1 כף חרדל
1 כף חומץ בן יין אדום
מלח
ופלפל לבן טחון
300 מ"ל שמן זית עדין בטעמו או לחילופין 150 מ”ל שמן זית ו – 150 מ”ל שמן קנולה.
אופן הכנה
1 נכניס למעבד מזון את כל המרכיבים
2 נטחן את כל המרכיבים היטב ולאט, לאט נתחיל לזלף תוך כדי פעולת מעבד המזון את שמן הזית
3 שימו לב: הדבר הכי חשוב הוא שפעולת זילוף השמן צריכה להיעשות באיטיות ותוך כדי שמעבד המזון עובד, אך במהירות לא גבוהה מדי. הגורמים לכך שהאיולי “נשבר” לפעמים ומתפרק, יכולים לנבוע מזילוף או שפיכה מהירה מדי של השמן למעבד המזון. סיבה נוספת יכולה להיות שמעבד המזון עובד במהירות גבוהה מדי והאיולי יותר מדי מתחמם ונשבר.

ואם האיולי נשבר?

גם אם האיולי נשבר, אין צורך להילחץ או להתחיל את הפעולה מחדש. ברב המקרים נצליח להציל אותו. מה שאנחנו צריכים לעשות זה להוסיף עוד חלמון אחד, מעט מאוד מים קרים (כ – 2 כפות) ואז לחזור ולזלף עוד 100 מ”ל שמן תוך כדי פעולת מעבד המזון.

מה שהתקבל לנו עכשיו זה איולי בסיסי, מכאן אפשר לקחת את זה לכל כיוון שאנחנו רוצים ולגוון לפי מה שאנחנו מגישים בארוחה. אפשר להוסיף מחית כמהין, טבסקו או סריראצ’ה, יוזו, דבש או באמת כל טעם אחר שאנחנו רוצים לשדך לאיולי שלנו.

כל הכבוד על האומץ לנסות! זה ישתלם לכם!

מומלץ לקרוא גם:

בים בם בם, תירס חם: איך מכינים פולנטה?

בצל שאלוט vs בצל לבן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות