כך תנקו נכון את גריל הגז הביתי שלכם לשימוש ארוך טווח

מתי בפעם האחרונה העברתם ניקיון יסודי על גריל הגז שלכם? לתיחזוק הגריל מומלץ לנקות את רשתות הגריל ותיבת איסוף השומן על בסיס קבוע – אבל אלה לא הדברים היחידים שחשוב להקפיד עליהם. הנה הטיפים שלנו

בשיתוף עם אמישראגז

גריל גז הוא נוח ופשוט לשימוש, אבל כשזה מגיע לניקיונו – אולי זו דווקא קלות העבודה עליו שפועלת לרעתו. כשמדובר בגריל פחמים שמייצר הרבה לכלוך – הניקיון הוא חובה. מאחר שגריל הגז מייצר פחות לכלוך נראה לעין, קל לסגור את המכסה שלו בתום העבודה, להתעלם מהניקיון הנדרש ולפתוח אותו לשימוש כשצריך. אולם, כדי לוודא שהגריל שלכם ימלא את תפקידו למשך שנים, כדאי שלא להתעלם מהלכלוך שנאגר לו שם, גם אם פחות רואים אותו. לא להיבהל: גריל גז גם קל לניקוי, בטח אם משווים אותו לגריל פחמים.

לפני שאתם מתחילים במלאכת הניקיון שלכם, הצטיידו במברשת ניקוי גריל מפלדה ושפכטל לגירוד. ניקוי לאחר כל שימוש או לפני כל שימוש ייקח לכם 5 עד 10 דקות. ניקוי עונתי עמוק אמור לקחת חצי שעה – תלוי בגודל הגריל.

בכל שימוש מחדש של הגריל, הקפידו לבדוק את תיבת איסוף השומן שמתחת לתיבת הגריל (התכופפו מעט, פתחו את הדלתות ותוכלו לראות שם את תיבת איסוף השומן). אם הוא עולה על גדותיו, הסירו את שאריות השומן הדביקות בעזרת מים וסבון.

עבור רשתות הגריל יש להשתמש במברשת ניקוי ייעודית. באתר אמישראגז תוכלו למצוא מברשת ניקוי רחבה עשויה פלדה שיעילה מאוד בשפשוף רשתות הגריל. שפשפו כשהרשתות קרות – ולאחר מכן השתמשו במברשת צבע כדי למרוח שמן בישול על הרשתות.

מברשת ניקוי עשויה פלדה (באדיבות אמישראגז)

לסיום, בדקו את קולטי המבערים שלכם (לוחות המתכת היושבים ישירות מעל מפזרי החום) עבור הצטברות שמן. חלקים אלו תוכננו במיוחד כדי למנוע התלקחויות על ידי הגנה על המבערים מפני טפטוף שמן. אם ישנה הצטברות על המנדפים, נקו אותם בעזרת מים חמים, סבון וסקוטש-ברייט (ולא – אתם לא צריכים לעשות זאת לעיתים קרובות). כשתהיו על זה, הפעילו את המבערים ובדקו את היציאות שלהם כדי לבדוק שאין שם סתימות. אם אתם מזהים יציאות ללא להבה היוצאת מהן, הקפידו לכבות את המבערים ולסגור את מיכל הפרופאן. לאחר מכן, השתמשו בחוט מתכת לפתיחת הסתימה. באתר אמישראגז תוכלו לרכוש קיט ייחודי לניקוי מבערים, כשבאחד הכלים יש מחט מיוחדת המיועדת לחריצי המבער.

לאחר שבישלתם את ההמבורגר האחרון של העונה והחלטתם להעניק לגריל את שנת החורף שלו, נקו אותו היטב לפני אחסונו הארוך. את תיבת הצלייה ומפזרי החום ניתן לנקות פעם בחודש (תלוי בתדירות השימוש) בגירוד פשוט של השומן שנדבק.

אחסון

השיגו כיסוי גריל או אחסנו את הגריל שלכם במוסך או במחסן כדי לשמור עליו נקי ומוגן מפני נזקי מזג האוויר. אם אתם לא רוצים לבזבז כסף על כיסוי ייעודי, אתם יכולים גם לכסות את הגריל שלכם בברזנט פלסטיק. זה  בהחלט עדיף מכלום. כסו את הגריל בכל פעם שאינכם משתמשים בו – ורק לאחר שהוא מתקרר לחלוטין. כמו כן, הסירו את הסוללה מהמצית לפני שאתם מאחסנים את הגריל שלכם לטווח ארוך כדי שלא תתכלה.

שימו לב שגם אם תעקבו אחר ההמלצות המחמירות ביותר של ניקוי ותחזוקה, תאלצו להחליף חלקים בגריל ככל שהוא יתיישן – בעיקר את קולטי המבערים ורשתות הגריל ש"עוברים הרבה" ואינם מתוכננים לשרוד לנצח. חלקי הגריל של מותג Broil King עומדים במבחן הזמן באופן הטוב ביותר – אז אם כבר אתם מתחדשים בגריל, אל תתפשרו על פחות.

הגריל למביני עניין – מונראך 320 Broil King (באדיבות אמישראגז)


    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: