איך לבחור את הבשר המושלם – המדריך המושלם לקרניבור

חלומו של כל קרניבור זה בשר עסיסי, נימוח ומענג – שואלים איך מגיעים לזה? הכנו בשבילכם מדריך עם רשימה מפורטת איך הבשר שלכם יהיה כל כך טעים

אנחנו יודעים שאתה אוהב בשר, חולם על בשר בלילה, בכל דרך, בכל צורה, נותן לו כבוד ומעריך אותו מאוד. אבל לאהוב בשר זה לא מספיק.. צריך גם לדעת איך להכין אותו בצורה המושלמת .

רוצה לדעת עוד על בשר? לקבל טיפים על הכנת בשר? על הנתח המושלם? טוב שהגעת! אנחנו כאן כדי לתת לך את כל התשובות.

אז איך בוחרים את המקום בו קונים את הבשר הכי טוב ? 

  1. לפי אינטואיציה, כאשר אתה נמצא בקצבייה הסתכל מסביב.. האם המקום נקי?  האם הוא מזמין? 
  2. בדוק אם יש תעודת רישיון שמעידה על כך שהמקום הוא תחת פיקוח. 
  3. המלצה מחבר או חברה.. כי בתכלס, אין כמו המלצה ממישהו שאתה סומך עליו.
  4. בדוק אם יש תעודת רישיון שמעידה על כך שהמקום הוא תחת פיקוח.
  5. המלצה מחבר או חברה.. כי בתכלס, אין כמו המלצה ממישהו שאתה סומך עליו.

כמה כללי זהב לבשר טרי

  1. מועד ההכנה – רצוי לרכוש את הבשר סמוך למועד הכנתו. 
  2. אחסון – אם קנית בשר טרי כדאי מאוד להשתמש בו. ברגע שתקפיא אותו זה כבר לא יהיה אותו הדבר. את הבשר יש לאחסן במקרר עד להכנתו (באותו היום) .
  3. השיוש המושלם – השיוש הוא הנימים הלבנים שנמצאים בנתח הטרי. לא משנה על איזה סוג נתח מדובר, צבע השומן חייב להיות בצבע לבן. אם הנימים הם בצבע צהבהב זה סימן שהבשר לא טרי.

ועכשיו להסבר קצר על הנתחים הפופולאריים ועל הדרך הכי טובה להכנתם-

  1. אנטריקוט – אחד מהנתחים המבוקשים ביותר בארץ, נתח עסיסי ועתיר בסיבי שומן.  איך הכי מתאים להכין אותו? על הגריל כמובן, פרוסה עבה ושמנמנה על המנגל ואתה מסודר. 
  1. צלעות – נתח הממוקם בין האנטרקוט לצוואר, נקרא גם אונטרייב או ריפען.  איך מכינים אותו ? זהו בשר סיבי שמתאים לבישול ארוך. לכן מתאים בקדירה, בחמין או בכל מה שמנחם. 
  1. סינטה – נתח הממוקם בגב האחורי של הבקר. זהו חלק רך וכמעט בלי שומן. איך מכינים ? בצלייה, כסטייק דק או עבה, על שיפוד או כשניצל. 
  1. פילה – נתח שנחשב ליוקרתי ביותר, ממוקם בצד הפנימי של הצלעות האחוריות. פילה הוא מהנתחים המבוקשים ביותר בחלקי הפרה.  איך מכינים אותו?  מתאים לצלייה קצרה, מושלם לקרפצ'ו, כסטייק או מדליונים.  כמו כן, יעבוד גם כנתח שלם. 

5. שייטל – נתח שהמון מסעדות משתמשות בו בגלל טעמו החזק והמובהק של בשר. זהו נתח רך מאוד. איך מכינים? כשניצל, צלי, סטייקים ושיפודים. 

אוהבי הבשר אוהבים במיוחד לעשות מנגל. אם אתה רוצה לקבל מחמאות בלי סוף כדאי מאוד שתקרא את הטיפים שלנו למנגל המושלם

  • הפשרה נכונה: אחד מהדברים הכי חשובים למנגל מושלם הוא הפשרה נכונה של הבשר. בערב שלפני המנגל הכי נכון להפשיר את הנתחים הבאים: סטייקים, צלעות ופרגיות( במקרר כמובן) וביום המנגל את קבוצת הבשרים השנייה שכוללת המבורגרים, כנפיים, קבבים ונקניקיות. 
  • לפני שאתה מגיע לשטח, טפל בבשר עוד בבית, השרה אותו במרינדה, בשמן זית ותן לו את תשומת הלב המגיעה לו. 
  • לשמן את הגריל בצורה הנכונה:  כדי להוציא את הטעם המקסימלי מהבשר כדאי ואף רצוי לשמן את הגריל כדי למנוע את הדבקות הנתחים. הכי פשוט זה לטבול חצי בצל בשמן ולבצע משיחה על הגריל. 

לסיכום – הדבר הכי חשוב בבשר הוא הטריות ואופן ההכנה.

ברגע שצלחת את זה, תהנה מבשר לא פחות ממדהים שלא תרצה להפסיק לאכול.

שיפודים על האש. קרדיט: שאטר סטוק

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות