קבב חם על רוטב קר של שאול בן אדרת
מנה ארץ ישראלית קלילה וטעימה של קבב מבשר טלה עם רוטב טחינה. מתכון ל-2 מנות מתוך התוכנית “ארוחת שבת”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתערובת הקבב:
1 ק”ג בשר טלה טחון
200 גרם שומן כבש טחון
1 צרור נענע קצוצה
100 גרם צנוברים
2 בצלים אדומים קצוצים
2 ביצים
לרוטב:
2 כפות טחינה
1 כף קטשופ
1 כף רוטב צ’ילי מתוק חריף
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 פלפלון אדום קצוץ
להגשה:
1 חציל
אופן הכנה
1 מערבבים מרכיבי הקבב ולשים היטב לתערובת אחידה.
2 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
3 יוצרים קבבים מתערובת הבשר.
4 מטגנים את הקבבים על פלנצ’ה או שצולים אותם על הגריל.
5 הגשה: שורפים את חציל על האש וקולפים אותו.
6 קוצצים את בשר החציל השרוף ומניחים בצלחת הגשה.
7 מסדרים את הקבבים החמים ליד החציל הקלוי, יוצקים מעל את הרוטב הקר ומגישים.