פסטת דגים חריפה של אבי ביטון
פסטה דגים חריפה של אבי ביטון עם עגבניות וקראמבל פירורי לחם, מתוך התוכנית "ארוחות בלבן"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 לחם קלוי
300 גר פילה דג לבן
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף
בזיליקום
2 קופסאות עגבניות שלמות
מלח
6 כפות שמן זית
חבילת פסטה
אופן הכנה
1 מרתיחים סיר מים עם מלח.
2 יוצקים במחבת שמן זית בחום בינוני ומתבלים במלח.
3 קוצצים את השום והפלפל החריף ומטגנים אותם קלות.
4 חותכים את הדג לקוביות ומוסיפים מלח.
5 מניחים את קוביות הדג על המחבת.
6 מכינים את הרוטב: חותכים את העגבניות השלמות ומוסיפים למחבת. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבזילקום.
7 מכינים את הפסטה בסיר לפי הוראות היצרן.
8 במעבד מזון טוחנים לחם קלוי, שן שום, בזיליקום ומעט מלח ויוצרים פירורי לחם.מוסיפים מעט שמן זית לקראת סוף הטחינה.
9 במחבת נפרדת מקפיצים את פירורי הלחם עם שמן זית.
10 מוסיפים 4-5 כפות ממי הפסטה למחבת.
11 מוסיפים את הפסטה למחבת עם העגבניות והרסק ומערבבים.
להגשה:
1 מפזרים ירורי לחם על הפסטה עם הרוטב.