המדריך המהיר לנקניקיות

רפי אהרונוביץ "מר בשר" מסביר את כל מה שצריך לדעת על נקניקיות – אלו סוגים יש ואיך להכין אותן לקבלת טעם מושלם.

עד לפני מספר לא רב של שנים, בארצנו נקניקיות נחשבו ״ לכבשה השחורה״ של מוצרי הבשר המעובדים. משהו שאתה קונה לילדים רק אם אתה חייב או במידה ואתה תקוע ללא אוכל לצהריים.

לאחרונה השתנתה הגישה. היצרנים התקדמו והקהל הבין שיש גם נקניקיות איכותיות, לא רק טעימות. בתור חובב נקניקיות, אני ממש שמח על כך .

בגדול אני מחלק את עולם הנקניקיות לשניים: נקניקיות מבושלות ונקניקיות צלייה.

נקניקיות מבושלות

נקניקיות מבושלות, “הוט דוג” בלעז. אלו הנקניקיות הסטנדרטיות הבסיסיות הנמכרות בתפזורת או באריזת ואקום. עקרונית זו תערובת המורכבת מבשר, שומן וקרח. מטרתו לשמור על טמפרטורה נמוכה של התערובת בזמן היצור. הטחינה היא דקה מאוד לרמת ממרח, מתובלת ואז מוחדרת למעיים טבעיים או מלאכותיים. אלו נקניקיות שכבר עברו בישול פעם אחד במפעל , לכן בישול נוסף ארוך יגרום לחלבון שבהן להתפרק ולהפוך אותן ללא אטרקטיביות.

הדרך המומלצת להכנת שלהן היא חימום במים. פשוט מרתיחים מים, מכבים את האש ומניחים פנימה את הנקניקייה. כמובן שאם היא הגיעה קפואה, צריך להפשיר אותה לפני כן. ממתינים מספר דקות או צולים מעט במחבת גריל חם או בתנור. אם לקראת סיום הצלייה במחבת תזליפו מעט חומץ בלסמי, זה יוסיף לנקניקיות צבע וטעם מעט קרמלי ומעולה.

נקניקיות צלייה

הסוג השני הוא נקניקיות צלייה, או בלעז: סוסג’ס. השמות הם רבים ושונים, בהתאם למתכון ולארץ המוצא:  בורווסט, מרגז, ברטווסט, צ’וריסוס, פטריאצאן ועוד . הרעיון בכולם זהה – בשר טחון ברמת שומן לא נמוכה, תבלינים, ערבוב והחדרה לתוך מעיים. ההבדל ביניהן הוא סוג הבשר, התבלינים ועובי המעטפת. נקניקיות אלו דורשות צלייה מושלמת! הן משמשות כמנה בפני עצמן או כתוספת מעולה למאכלי קטניות ותבשילים. למשל, אם תוציאו את המילוי ממספר נקניקיות צליה ותערבבו בבשר טחון רגיל – תשפרו את הבולונז או הממולאים שלכם פלאים.

את הנקניקיות האלו לא חייבים לקנות. אפשר בהחלט להכין בבית, אין צורך בציוד מסובך. ניתן להתאים את הטעמים בדיוק למה שאתם אוהבים עם תיבול כגון: חרדל, יין, שום, אווז מעושן, קארי וסוגים שונים של עשבי תיבול.

לסיכום, לא משנה איזו נקניקייה בחרתם לבשל, העיקר שיהיה לכם טעים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות