עוגת דבש ופטל ללא גלוטן – הכי קלה ומיוחדת

תמי בן דוד עם מתכון לעוגת הדבש הכי קלה להכנה, ללא טעמים חזקים. מתאים לתבנית קוגלהוף קוטר 24.

בדיוק בנקודה שאתם חושבים שאין כבר מה לחדש בעולם עוגות הדבש, מגיחה לעולם העוגה המיוחדת הזו ומוכיחה ש… שוב טעיתם.  תמי בן דוד עם עוגת הדבש הכי קלה להכנה, מיועדת לאוהבי הדבש ‘לייט’, ללא טעמים חזקים אבל עדיין מרגישים שמדובר בעוגת דבש כאשר השילוב של פטל-דבש-אספרסו (ואולי גם לשמן האגוזים תרומה לכך) יוצר באופן תמוה ארומה של חמאה למרות שהעוגה היא פרווהמרקם העוגה הוא אוורירי על גבול עוגת טורט (למרות שמדובר בעוגה בחושה למהדרין) והאיכות משתבחת כעבור יום או יומיים אחסון בכלי סגור (או שקית אטומה).

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 ביצים (L) שלמות (120 גרם)
180 מ”ל (¾ כוס) סירופ של פטל משומר
150 גר’ (¾ כוס) סוכר
150 גר’ (¾ כוס) שמן אגוזי מלך (אני השתמשתי בתוצרת GREENI)
120 גרם דבש
50 מ”ל (¼ כוס) אספרסו חם (לא ממותק)
210 גר’ (½1 כוסות) קמח תמי תופח
½ כפית אבקת סודה לשתייה
לפיזור בעוגה: כ-15 יחידות פטל משומר
עוגת דבש ופטל ללא גלוטן
עוגת דבש ופטל ללא גלוטן, צילום: יח"צ
אופן הכנה
1 מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 160 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף (רצוי ממתכת)
2 מקציפים את הביצים, סירופ הפטל והביצים במהירות בינונית משך כ-6 דקות. הבלילה מבהירה ונראית קצפית (אך בפועל היא לא מגיעה לדרגת קצף יציב וכך זה צריך להיות)
3 מסירים מהמיקסר את בלון ההקצפה ומתקינים את וו הגיטרה, מערבבים בכלי מתאים את השמן, הדבש והאספרסו החם
4 מוסיפים לסירוגין, לבלילת הביצים – תוך ערבול במהירות נמוכה, את הקמח עם אבקת הסודה ואת בלילת השמן
5 יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת, מפזרים את הפטל ודוחפים אותו בלחיצה קלה לתוך מסת הבצק
6 אופים משך 45 דקות עד שקיסם או קצה סכין חד הננעץ במרכז יוצא נקי ולח
7 מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות. הופכים את העוגה על מגש לניתוק מהתבנית ולהשלמת צינון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות