עוגיות דבש ואגוזים של תמי בן דוד

כמה קשה לחדש בכל פעם, אבל…העוגיות הללו, מאוד מזכירות במרקמן עוגיות גרנולה. הסוג הפריך-קשה שמתפצפץ בפה ומשאיר טעם של עוד. המתכון הוכן לצורך הווידוא גם עם חמאה וגם עם מרגרינה (שמרית בטעם חמאה, ללא שומן מוקשה וללא שומן טראנס). שתי הגרסאות מושלמות ולכם נותר רק להכין עם מה שמתאים לכם יותר. קחו בחשבון שאלו בדיוק העוגיות המושלמות לצד התה/קפה. הטבעונים, יכולים להחליף את הדבש במולסה או בסילאן. מתכון לכ-50 עוגיות.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

200 גרם מרגרינה רכה שמרית בטעם חמאה (או חמאה)
150 גר’ דבש
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 גר’ אבקת סוכר (½1 כוסות)
150 גרם אגוזי מלך חצויים
280 גרם קמח תמי רב תכליתי (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
¼ כפית מלח
60 גרם (2 כוסות) פצפוצי אורז ללא תוספת סוכר
עוגיות דבש ואגוזים של תמי בן דוד
עוגיות דבש ואגוזים של תמי בן דוד, צילום: יח"צ
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה
2 בקערת מיקסר מצויד בוו גיטרה שמים את המרגרינה/חמאה הרכה, הדבש, תמצית ווניל ואבקת סוכר ומערבלים במהירות בינונית (מתחילים במהירות איטית ועולים כשאבקת הסוכר נבלעת) משך 2-3 דקות עד שהמסה קרמית בגוון אחיד
3 מוסיפים את האגוזים וממשיכים 10-20 שניות בלבד בערבול לריסוק חלקי
4 מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומוסיפים לקערת המערבל לערבול קצר רק להתמזגות במסה
5 מוסיפים את פצפוצי האורז ושוב ערבול קצר מאוד לפיזור שווה
6 יוצרים כדורים בקוטר 3 ס”מ, קצת יותר קטן מכדור פינג-פונג ומסדרים בתבנית תוך שמירת מרווחים נאים (העוגיות משתטחות באפייה). ניתן להרטיב את כפות הידיים או לעבוד עם כפפות לטקס שמקלות מאוד על הביצוע
7 אופים 13-14 דקות להשחמה קלה ומוציאים מהתנור. משהים מספר דקות לפני שמנתקים מהתבנית (העוגיות יוצאות רכות וככל שהן מתקררות הן מתקשות והופכות פריכות)
8 מעבירים לרשת להשלמת צינון ומאחסנים בכלי אטום כשהעוגיות קרות לחלוטין

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: