עוגת שוקולד דבש עם קרם מוקה ותפוחים מקורמלים

מתכון לעוגת שוקולד קצת אחרת עם דבש וקרם מוקה , תפוחים מתוקים ומקורמלים – מתאים בול לחג אם רוצים עוגה קצת אחרת אבל טעימה כל כך

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים לעוגה
1/2 כוס סוכר
‏1/2 כוס דבש
1 כוס קמח תופח
4 ביצים
1 ‏כוס שמן
250 מ״ל שמנת מתוקה
1 כוס שוקולית
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כפית קינמון
קרם זילוף וניל מוקה
מיכל ‏שמנת צמחית מתוקה 500 מ״ל
4 כפות סוכר
1 שקית אבקת פודינג וניל
1 כף אינסטנט נס קפה
תפוחים מקורמלים
2-3 תפוחי גלה קלופים וחתוכים לפרוסות לא דקות מדי.
2 כפות קינמון
1 כפית דבש
1 כפית סוכר חום
חמאה או נטורינה
אופן הכנה
הכנת העוגה
1 מערבלים את כל החומרים מלבד הקמח שאותו מוסיפים בסוף העירבול.
2 מעבירים לתבנית אפייה ולתנור ‏סכומה מראש על 180 מעלות ל-30 דקות ובודקים באמצע עם קיסם יש להזהר לא לייבש את העוגה ולאפות יתר על המידה.
3 מומלץ ליבדוק את העוגה לאחר 20-25 דקות ולהנמיך ל-170 מעלות.
הכנת התפוחים בזמן שהעוגה נאפיית
1 יש לחמם מחבת רחבה עם חמאה או נטורינה על אש בינונית.
2 מוסיפים את התפוחים עם הסוכר החום והדבש ומחכים לקירמול
3 מחכים לראות שהנוזלים מצטמצמים מוסיפים את שאר החומרים
4 ומנמיכים את האש עד לריכוך התפוחים
5 . מסננים את התפוחים וממתינים שיתקררו לגמרי
הכנת הקצפת
1 מתחילים לערבל עם בלון ההקצפה את השמנת המתוקה ו-4 כפות הסוכר על מהירות גבוהה. ברגע שיש יציבות, מוסיפים את שקית אינסטנט וניל וכף הקפה וממשיכים לעירבול עד ליציבות למירקם זילוף.
שלב סופי
1 כשהעוגה והתפוחים היתקררו לגמרי, מסדרים את פלחי התפוחים במרכז, ומזלפים גבעות קצפת מסביב . אפשר להוסיף קינמון לתפוחים אם רוצים.

לעמוד האינסטגרם של לימור Sweet Bites LA

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות