עוגת דבש, תאנים ושקדים של מיקי שמו
המתכון המושלם לעוגת דבש משודרגת בתוספת פירות העונה מתוך "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ו-2/3 כוסות קמח (235 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
125 גרם חמאה רכה או 1/2 כוס שמן
1 ו-1/4 כוסות (300 גרם) חלב
1 כוס דבש (300 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים
תרסיס שמן בטעם חמאה
100 גרם שבבי שקדים מולבנים
3 תאנים מיובשות חתוכות לרבעים
אופן הכנה
1 מנפים את החומרים היבשים.
2 מחממים בסיר את החלב, מחצית הסוכר ומחצית מהדבש עד שכל התערובת אחידה.
3 מקציפים במיקסר את הביצים ומהסוכר שנותר לקציפה אחידה ורכה. מעבירים לקערה.
4 מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את תערובת היבשים לקציפה בהדרגה.
5 מוסיפים לתערובת את החלב, הדבש ואת החמאה.
6 משמנים בתרסיס שמן תבנית קוגלהוף קוטר 22 ס”מ או תבנית רגילה בקוטר 24 ס”מ, ומפזרים בתחתית שבבי שקדים מולבנים.
7 יוצקים מעל את התערובת ומפזרים מעל את קוביות התאנים.
8 אופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ – 50 – 45 דקות.