עוגת דבש בתפוחים וליקר לראש השנה

נסיכת הדבש היא העוגה שתככב אצלכם על שולחן החג – את המתכון לעוגת הקסם דבש הניפלאה הזאת בניתי לאט לאט לאחר בדיקה מדויקת וקפדנית של איכות וכמויות חומרי הגלם, שכן לא כל עוגות הדבש הן רכות. הרבה מהן בחושות ולפעמים יוצאות קצת דחוסות מעירבוב יתר, לכן שימו לב לא לערבל יותר מידי, ואת הקמח להוסיף רק בסוף. העוגה הזאת היא ללא ספק כוכבת הערב, היא רכה, נימוחה וקלה לעיכול , בימיוחד לאחר ארוחת החג?

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים לקוטר 24
3 ביצים L
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1 כף סילאן
3/4 כוס דבש
1 כוס תה חזק חמים
2.5 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל +2 שקיות אבקת אפייה)
1/4 כוס ליקר אפרסקים /תפוחים
1 כפית קינמון
1.5 כף קפה נמס או מגורען
אופציה: אגוזים קצוצים
10 תפוחי עץ
אופן הכנה
הכנת פלחי ‏התפוחים
1 פריסה לפלחים דקים
2 כמה שעות לפני הכנת העוגה יש להשרות אותם בכלי רחב כמו פיירקס במים עם מיץ לימון וסוכר בניילון ניצמד במקרר ולמחרת רק לסנן אותם ולייבש טיפה לפני שאתם יוצרים את צורת המניפה מעל העוגה. זהו תהליך שיחסוך זמן משמעותי בהכנת העוגה המלכותית .
הכנת העוגה
1 להכין קודם את כוס התה כדי שיספיק להיתקשר.
2 לחמם תנור על 165 צלזיוס ( או 170).
3 מוסיפים את כל החומרים למערבל עם וו גיטרה מילבד הקמח, מערבלים טיפה ואז מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבלים ממש טיפה , רק עד לקבלת איחוד חומרים , אחרת העוגה תצא דחוסה
4 העיסה צריכה להיות נוזלית וזה בסדר. לוודא באמצע העירבול שבתחתית המיקסר העיסה לא עבה
5 להעביר לתבנית אפייה משומנת היטב בקוטר 24, ולאפות כ-40-35 דקות
6 להכניס קיסם לאמצע העוגה ולבדוק שהוא לא יבש ולא רטוב מדי- להיזהר לא לאפות את העוגה יותר מדי שלא תיתייבש. לוודא שבפנים העוגה אפויה
7 בסיום האפייה, לשיםמ2 כפות דבש, כפית סילאן ו-4 כפות מים רותחים בצלוחית, ולפזר על העוגה שהיא חמה.
8 לתת לה להיצטנן טיפה במקרר מכוסה עם ניילון ניצמד.
9 כחצי שעה לפני ההגשה, ‏להוציא אותה מהמקרר וניתן להתחיל לפזר את תלכי תפוחים שחתכנו כשהם יבשים ולא רטובים על העוגה בצורת מניפה בסיום העיצוב ניתן למרוח גלייז מבריק של דבש עם כפית ריבת משמש וקינמון.

לעמוד האינסטגרם של לימור Sweet Bites LA

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות