עוגת דבש עם ממרח עוגיות של מיקי שמו

עוגה לראש השנה שמתאימה לכל השנה 🙂 עוגת דבש עם ממרח עוגיות מתוך "אין כמו בבית"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתערובת:
2 ביצים במידה L
90 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
170 גרם (1/2 כוס) דבש
100 מ”ל (1/2 כוס) סיידר תפוחים
חצי שקית אבקת אפייה
1 כפית קפה נמס
245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן מנופה
2 כפות גבינת שמנת ניו יורק 5%
לקישוט:
1/2 כוס שקדים פרוסים
רשימת חומרים לקרם וניל מוקצף:
120 מ”ל (1/2כוס) חלב
50 גרם סוכר
2 חלמונים
10 גרם (1/2 כף) קורנפלור
180 מ”ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
כף אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
למריחה:
ממרח מרבה עם שברי עוגיות
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מכינים את העוגה:
1 מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים היטב עם “בוחש גיטרה" ביצים, סוכר דמררה ושמן.
2 תוך כדי ערבול מוסיפים דבש, סיידר תפוחים, אבקת אפייה, קפה נמס, קמח וגבינת שמנת ניו יורק.
3 מוזגים ל- 2 תבניות אפייה מלבניות במידות 25 ס”מ כל אחד (משומנות מעט עם נייר אפייה) ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
4 אופים על 170 מעלות כ- 45-50 דקות עד שהעוגה מוכנה/ הקיסם שיוצא במרכזה עם מעט פירורים לחים.
5 מצננים היטב ע”ג רשת.
מכינים את הקרם:
1 יוצקים חלב לסיר בינוני, מוסיפים חצי (25 גרם) מכמות הסוכר ומביאים לרתיחה
2 טורפים חלמונים עם החצי (25 גרם) השני של הסוכר וקורנפלור לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב להשוואת טמפרטורות, יוצקים את כל התערובות לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד בעבוע קל.
3 את התערובת מקררים כשעה ומעבירים למיקסר.
4 מוסיפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל, מקציפים לקציפה רכה ו”מקפלים” לקרם שהתקרר. מעבירים לשקית זילוף עם פיית זילוף חלקה בקוטר 1 ס”מ, ומקררים עד למועד “ההרכבה”.
מרכיבים ומגישים:
1 חוצים כל עוגה ל- 2 חלקים שווים (כמו לסנדוויץ), מורחים שכבה של ממרח מרבה, מזלפים עיגולים עיגולים בכל אחד מן העוגות ומכסים/ סוגרים בחלק העליון האפוי עם השקדים.
2 מעבירים למגש ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות