עוגת דבש בחושה – להכנה בקלות של אפרת סיאצ'י

לפעמים לא צריך להתחכם יותר מידי ואפשר להכין את העוגת דבש הרגילה והטעימה שכולם אוהבים בחג – כמה דקות של הכנה ויש לכם עוגה עסיסית ומתוקה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עוגת דבש
3 ביצים
1/2 כוס (100 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן קנולה
1 כוס (240 מ”ל) דבש
1 כוס (240 מ”ל) תה חזק חמים, לא רותח (שימו שקית תה בכוס מים רותחים במשך 2-3 דקות והוציאו)
2.5 כוסות (350 ג’) קמח תופח (אפשר לערבב 2.5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפיה)
1 כפית (5 ג’) מלאה אבקת קינמון
1 כף (4 ג’) אבקת נס קפה (אפשר לוותר)
סירופ לעוגה: 2 כפות (40 ג’) דבש + 5 כפות (50 מ”ל) מים רותחים
לקישוט: אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
אופן הכנה
עוגת דבש
1 -מחממים תנור ל- 170 מעלות (בתנורים חזקים- מחממים ל 160 מעלות) ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית שקעים/מאפינס.
2 -מערבבים את החומרים (במיקסר או ידנית בעזרת כף) לפי הסדר הבא: ביצים, סוכר, שמן, דבש, תה, קמח תופח, אבקת קינמון, נס קפה (לאחר הוספת הקמח יש לערבב קלות. ערבוב ממושך עלול לפגוע באווריריות העוגה).
3 -יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל אגוזי מלך.
4 -אם מכינים בתבנית מאפינס- אופים במשך 15-20 דקות.
5 -אם מכינים בתבניות אינגליש קייק- אופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (חשוב להוציא את העוגה בזמן מהתנור שלא תתייבש).
6 -מערבבים 2 כפות דבש עם 5 כפות מים רותחים ויוצקים בעזרת כף את הסירופ מעל העוגה בצורה שווה, בעודה חמה.
7 לאחר שהעוגה מוכנה מומלץ לצנן אותה בחוץ במשך כ-5 דקות ולאחר מכן לעטוף אותה בניילון נצמד (האדים שמצטברים גורמים לה להיות עסיסית ורכה).

למתכונים נוספים של אפרת סיאצי לחצו כאן + המתכון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      אחלה של עוגה!!!!!!!!!!!! יצא לי טעים ברמות!! תודה, אפרת!

      אחלה של עוגה!!!!!!!!!!!! יצא לי טעים ברמות!! תודה, אפרת!
      תהילה בללו says: