איך מכינים פרלינים בבית? המדריך הביתי של אסף בייקר

פרלינים הם התכשיטים של עולם הקונדיטוריה. חטאים קטנים של אושר בגודל בביס אחד. מי לא אוהב פרלינים?! 

אני זוכר איך בתור ילד תמיד הייתי מחפש את הפרלינים המלאים קרמל ובדרך ״נאלץ״ לטעום את כולם, רק שאף פעם לא מוצאים את הקרמל הארור. פרלינים בכל מיני צורות והיום גם הוסיפו להם את הצבעים הנוצצים שפשוט משלימים את הדבר המדהים הזה והופכים אותו לתכשיט של כל טוב.

אין סוף לאפשרויות בעולם הפרלינים. אפשר למלא אותם בכל דבר שאתם יכולים להעלות על הדעת רק שלכל מילוי יש דגשים וחוקים משלו והם מתחלקים לקטגוריות האלה; מרקם, טעם וחיי מדף.
חייבים להטעים את מרקם המילוי לפרלין כך שבאמת נוכל למלא את הפרלין במילוי שאנחנו רוצים. אנחנו לא רוצים מילוי נוזלי מדי, גם בגלל שזה מקשה על הבנייה של הפרלין וגם בגלל שזה מזיק לשוקולד, כי מים ושוקולד לא הולכים יחד. זה אומנם ניתן לביצוע כמו בפרלינים ממולאים בליקרים אבל זה כרוך בתהליך קצת יותר מורכב של יצירת הפרדה בין המילוי הנוזלי במגע שלו עם השוקולד. בדרך כלל נעדיף מרקם סמיך, כזה שיוכל להתייצב בקירור וגם להחזיק את עצמו אם נוגסים בפרלין. גנאשים שוקולדיים, קרמים פירותיים, מרמלדות, מרציפן, מחיות פרי, מחיות אגוזים כמו אגוזי לוז או פיסטוק ועוד והכל בטעמים שיחמיאו לשוקולד בין אם הוא מריר, חלב או לבן. הדבר הנוסף שחשוב לקחת בחשבון הוא חיי המדף של כל מילוי. למילויים על בסיס מחיות פרי יש חיי מדף יותר קצרים ממילויים על בסיס גנאש שוקולד או מחיות אגוזים. חלק אפילו דורשים קירור. עדיף להמנע לגמרי ממילויים על בסיס ביצים.

ובעניין המראה, יש היום כל כך הרבה צבעים מיוחדים לשוקולד ואבקות נוצצות למיניהן שמוסיפים את מגע הקסם הזה והניצוץ המיוחד. צבעים שאפשר לערבב עם שוקולד לבן או עם חמאת קקאו וממש לצבוע את התבניות או את הפרלינים עצמם בשוקולד מטומפרר וצבוע, או חמאת קקאו מטומפררת צבועה. ויש גם המון שיטות;  אפשר עם מכחול או בריסוס או סתם עם האצבע למראה “אבסטרקט” וגם אבקות הזהב תמיד מוסיפות ניצנוץ חיובי בשביל הטאץ׳ האחרון.

חשוב תמיד לעבוד עם שוקולד מטומפרר היטב, כלומר שוקולד שהמסנו והבאנו לטמפרטורת עבודה שגורמת לשוקולד להתייצב טוב ולקבל את התוצאות האידיאליות לשוקולד איכותי. שוקולד לא מטומפרר יביא לתוצאה של שוקולד לא יציב, חסר ברק ועם מרקם לא נעים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות