ריבת בצל ביתית
מתכון לריבת בצל מתקתקה וטעימה. מושלם להגיש לצד פטה כבד בליל הסדר
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
כשר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לבן
4 בצלים חתוכים לטבעות
1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון
1/2 כוס חומץ יין אדום
אופן הכנה
1 מחממים שמן במחבת כבדה על חום בינוני
2 מוסיפים סוכר לבן לשמן ומערבבים בכף מעץ עד לקבלת צבע קרמל, למשך כ-10 דקות
3 מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור לתערובת הסוכר, מערבבים היטב וממשיכים בבישול על להבה נמוכה למשך 15 דקות
4 מוסיפים למחבת חומץ יין אדום ומערבבים עד לקבל מרקם סמיך של ריבה, הבישול יקח עוד כ-30 דקות
5 מורידים את הריבה המוכנה מהאש ומצננים מעט לפני ההגשה