מיונז ביתי הכי קל להכנה שיש
מתכון למיונז ביתי – כי למה לרכוש כשאפשר להכין? הבלוגרית רותם ליברזון במתכון מעולה למיונז שמכינים בבית בקלי קלות
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
15 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 ביצים גדולות
200 מ”ל שמן צמחי
100 מ”ל שמן זית
2 כפות שטוחות של חרדל (אפשר עם או בלי גרגירים)
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות מלח
אופן הכנה
1 מערבלים את הביצים, החרדל, מיץ הלימון והמלח במהירות איטית.
2 מוזגים את כל השמן הצמחי לתוך מיכל הבלנדר.
3 לאחר שמוזגים בערך חצי מכמות השמן מגבירים את המהירות לאחת מעל האיטית ביותר.
4 במזיגה איטית מאוד מוסיפים את שמן הזית. המיונז מוכן כשהתערובת מסמיכה ומתעבה.
5 מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה. צריך לשמור את המיונז במקרר, לא יותר מיומיים
טיפים חשובים והערות:
1 . מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון יבש ונקי, חוץ מהשמן
2 מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון יבש ונקי, חוץ מהשמן ואותו מזליפים לאט לאט בזרזוף איטי מאד
3 לאחר שמוזגים בערך חצי מכמות השמן מגבירים את המהירות לקצת יותר חזקה, כך גם עם שמן הזית.
4 המיונז מוכן כשהתערובת מסמיכה ומתעבה ואז מעבירים אותה למקרר בכלי זכוכית אטום
5 חשוב לציין שמיונז ביתי לא מחזיק יותר משלושה ימים לכן כדאי להשתמש בו מהר