חומוס ביתי – מתכון כדי להביא את אבו-גוש אלייך הביתה.

מתכון של אפרת סיאצ'י לחומוס ביתי שמכינים ב-5 דקות (בשימוש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים).

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כמות: 2 צלחות חומוס ביתי
חומוס בקופסת שימורים (משקל נקי 550 גרם, לאחר סינון 290 גרם)
כוס טחינה גולמית
5 כפות מיץ לימון
שן שום
חצי כפית מלח
חצי כוס מים קרים
שליש כפית כמון
אופן הכנה
1 מסננים את גרגירי החומוס מקופסת השימורים ושוטפים מתחת לברז.
2 מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס ושאר החומרים וטוחנים עד למרקם חלק. מניחים על צלחת ומזליפים מעט שמן זית ומפזרים כמון טחון או פפריקה מתוקה. ניתן להוסיף גם גרגירי חומוס שלמים.
3 מומלץ לאכול מייד מאחר והחומוס מסמיך ומתקשה מעט לאחר קירור.

*מומלץ להגיש עם פיתות טריות, סלט ירקות קצוץ דק ורוטב סלסה חריף.

*הערה: במקום חומוס בשימורים ניתן להשתמש ב 1+3/4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים ורכים מאוד. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה יש לבשל את הגרגירים במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי ורק אז אפשר לטחון אותם.

*החומוס נשמר בקופסה סגורה במקרר כ-5 ימים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות