פלאפל עדשים וחומוס עם לאפה תוצרת בית של יהודה עמר

המתכון שכל ישראלי חייב לשמור: פלאפלים מעדשים ומחומוס ומתכון ללאפה ביתית של יהודה עמר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לפלאפל:
250 גרם גרגירי חומוס מושרים במים או 250 גרם עדשים ירוקות מושרות במים 24 שעות לפחות
1 בצל לבן בינוני
1/4 פלפל ירוק חריף
מעט סלרי עלים
1 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
5 שיני שום, אפשר גם שום טרי
3 פרוסות לחם ( להרטיב ולסחוט)
1/4 כוס שומשום לבן
1.5 כפיות מלח
1 כפית מלאה כמון
1/4 כפית סודה לשתיה
ללאפה:
400 גרם קמח
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/2 כפית שמרים
250 גרם מים פושרים או כוס חד פעמית אחת.
פלאפל עדשים וחומוס עם לאפה תוצרת בית של יהודה עמר
פלאפל עדשים וחומוס עם לאפה תוצרת בית של יהודה עמר, צילום: יח"צ
אופן הכנה
1 משרים את החומוס ללילה שלם אחרי ההשריה מסננים ממים.
2 מכניסים למעבד מזון את כלל המצרכים כולל התבלינים וטוחנים למרקם משחתי עם גרגירים. (פלאפל עדשים בנפרד ופלאפל חומוס בנפרד).
3 מערבבים את המסה וטוחנים שוב, אם יש מכונת טחינה אז עדיף להשתמש בה.
4 בעזרת מכשיר לכדורי פלאפל מכדררים או בעזרת הידיים ומטגנים בשמן עמוק. (ניתן גם להקפיא חלק מהכמות).
מכינים את הלאפה:
1 מכניסים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח וערבבים קלות עד שכל החומרים היבשים יתערבבו היטב.
2 מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כשלוש דקות.
3 מוסיפים את השמן זית ולשים עוד שלוש דקות במהירות גבוהה.
4 אוספים את הבצק עם מעט קמח ונותנים לו מנוחה של שעה וחצי לפחות.
5 מייצרים כדורים ומרדדים לגדול הלאפה הרצוי.
6 מטגנים על מחבת חמה לשתי דק מכל צד

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: