לחם בסיר עם תערובת זרעים

לחם קלאסי ופריך בתנור, ערבוב של כוסמין וקמח לבן עם תערובת זרעים משגעת: חמניה, דלעת, דוחן ופשתן יתפצפצו לכם בפה. תענוג

זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שלוש שעות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

סיר יצוק ברזל
500 גרם קמח כוסמין מלא
500 גרם קמח לחם לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים ( במידת הצורך להוסיף עוד נוזלים בהדרגה)
כף מלח
כף סוכר
תערובת זרעים:
3 כפות זרעי חמניה
3 כפות זרעי דלעת
3 כפות דוחן
3 כפות זרעי פשתן
כף עלי רוזמרין קצוצים דק
כף עלי אורגנו טרי קצוצים
כף עלי טימין טרי
אופן הכנה
במק
1 במיקסר עם וו לישה ( או בקערה עמוקה ) לאחד כוס מים פושרים, שמרים וסוכר לאתחול תסיסה.
2 כשהתערובת מלאת בועות, להוסיף קמח, מלח ויתרת נוזלים.
3 להוסיף 2/3 מתערובת הזרעים, להוסיף עשבי תיבול. לערבל עד לקבלת כדור בצק אחיד ומבריק.
4 לכסות קערה בניילון נצמד, להתפיח למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
5 מתפיחים ב-30 מעלות בתנור במשך כ-30 דקות,
6 במידה ואין תוכנית התפחה בתנור נתפיח נתפיח ב 2 חלקים של שעה וחצי (סהכ 3 שעות). בשעה וחצי הראשונות כל 20 דק, נוריד את המגבת ונערבב מעט את הבצק, אפשר עם כף או עם היד.לאחר שעה וחצי נכסה ומתפיח שעה וחצי בלי לגעת בבצק.
7 לאחר שהבצק תפח, על משטח מקומח לחלק את הבצק ל 2.
8 לרדד כל חלק לכיכר עגולה, להבריש במעט מים לצפות את הכיכרות ב 1/3 הנותר של תערובת הזרעים.
9 להניח את הכיכר על נייר אפיה בתוך סיר יצוק ברזל. לסגור מכסה.
10 לחמם תנור ל 260 מעלות צלזיוס, לאפות כ 30 דקות, להסיר את המכסה, להנמיך טמפרטורת תנור ל 235 מעלות צלזיוס, להמשיך אפייה כ 30 דקות נוספת עד להשחמת הכיכר.
11 להוציא מהסיר בזהירות, לצנן על רשת. לחזור על הפעולה עם הכיכר השניה. לפרוס את הכיכרות כשהלחם קר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות