לחם בסיר עם תערובת זרעים
לחם קלאסי ופריך בתנור, ערבוב של כוסמין וקמח לבן עם תערובת זרעים משגעת: חמניה, דלעת, דוחן ופשתן יתפצפצו לכם בפה. תענוג
זמן הכנה
40 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שלוש שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
סיר יצוק ברזל
500 גרם קמח כוסמין מלא
500 גרם קמח לחם לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים ( במידת הצורך להוסיף עוד נוזלים בהדרגה)
כף מלח
כף סוכר
תערובת זרעים:
3 כפות זרעי חמניה
3 כפות זרעי דלעת
3 כפות דוחן
3 כפות זרעי פשתן
כף עלי רוזמרין קצוצים דק
כף עלי אורגנו טרי קצוצים
כף עלי טימין טרי
אופן הכנה
במק
1 במיקסר עם וו לישה ( או בקערה עמוקה ) לאחד כוס מים פושרים, שמרים וסוכר לאתחול תסיסה.
2 כשהתערובת מלאת בועות, להוסיף קמח, מלח ויתרת נוזלים.
3 להוסיף 2/3 מתערובת הזרעים, להוסיף עשבי תיבול. לערבל עד לקבלת כדור בצק אחיד ומבריק.
4 לכסות קערה בניילון נצמד, להתפיח למשך שעה או עד להכפלת הנפח.
5 מתפיחים ב-30 מעלות בתנור במשך כ-30 דקות,
6 במידה ואין תוכנית התפחה בתנור נתפיח נתפיח ב 2 חלקים של שעה וחצי (סהכ 3 שעות). בשעה וחצי הראשונות כל 20 דק, נוריד את המגבת ונערבב מעט את הבצק, אפשר עם כף או עם היד.לאחר שעה וחצי נכסה ומתפיח שעה וחצי בלי לגעת בבצק.
7 לאחר שהבצק תפח, על משטח מקומח לחלק את הבצק ל 2.
8 לרדד כל חלק לכיכר עגולה, להבריש במעט מים לצפות את הכיכרות ב 1/3 הנותר של תערובת הזרעים.
9 להניח את הכיכר על נייר אפיה בתוך סיר יצוק ברזל. לסגור מכסה.
10 לחמם תנור ל 260 מעלות צלזיוס, לאפות כ 30 דקות, להסיר את המכסה, להנמיך טמפרטורת תנור ל 235 מעלות צלזיוס, להמשיך אפייה כ 30 דקות נוספת עד להשחמת הכיכר.
11 להוציא מהסיר בזהירות, לצנן על רשת. לחזור על הפעולה עם הכיכר השניה. לפרוס את הכיכרות כשהלחם קר.