ניו יורק צ׳יזקייק קלאסית וביסקויטים ביתיים
ניו יורק צ'יז קייק קלאסית של ליאור משיח ואת הביסקוויטים מכינים ולא קונים! עם מיקסר שף כל פעולה במטבח הופכת לפשוטה יותר והתוצאה – טובה יותר!

זמן הכנה
דרגת קושי
זמן הכנה כולל
כשרות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לביסקוויטים:
225 גר’ חמאה בטמפ’ חדר
85 גר’ סוכר חום דמררה
75 גר’ סוכר לבן
10 גר’ דבש
1 חלמון ביצה
340 גר’ קמח לבן
2/3 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מלח
לעוגה:
80 גר’ חמאה מומסת
180 גר’ סוכר
670 גר’ גבינת שמנת, קרים צ’יז 30% שומן
70 גר’ שמנת חמוצה
4 ביצים L
120 גר’ שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
הציפוי:
200 גר’ שמנת חמוצה
60 גר’ אבקת סוכר
ריבת אוכמניות
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים לביסקוויטים עד לקבלת בצק אחיד.
2 בין 2 ניירות אפייה מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס”מ. קורצים את הצורה הרצויה ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מקררים 30 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-12 דקות עד שהם מתחילים להזהיב.
3 מרפדים תבנית קפיצית קוטר 20 ס״מ בנייר אפייה.
4 טוחנים במעבד מזון 200 גר׳ מהביסקוויטים לאחר שהתקררו עם 80 גר׳ חמאה מומסת. משטחים בתחתית תבנית האפייה ומקפיאים.
5 מחממים תנור ל-150 מעלות על טורבו. מניחים בתחתית התנור כלי או תבנית עם מים.
6 במיקסר עם וו הקצפה, ‘פותחים’ את גבינת השמנת, הסוכר והשמנת החמוצה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ממתינים שהביצה תיטמע לפני שמוסיפים את הבאה בתור. מוסיפים וניל וגרידת לימון. מוסיפים שמנת מתוקה. מעבדים עד שהמסה יציבה וסמיכה, לא נוזלית מידי. מוציאים את תחתית העוגה שהכנו מהמקפיא, ומוזגים לתוכה את המלית. אופים בתנור שחומם ל-150 מעלות כ-45-60 דקות, עד שהיא מתייצבת, והמרכז יציב אך רוטט קלות כשמזיזים את המגש.
7 מעבירים את העוגה ללילה למקרר.
8 להכנת הציפוי טורפים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומפזרים בשכבה אחידה על פני העוגה. מקשטים עם כמה כפיות של ריבת אוכמניות ובעזרת קיסם יוצרים שיוש.
9 שומרים במקרר עד ההגשה. בתיאבון!
