מרשמלו שמכינים בבית

המדריך המלא להכנת מרשמלו ביתי, מתכון של הממתקאית רונית צין קרסנטי ומחברת הספר "כישופי סוכר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

40 גרם ג'לטין
240 מ"ל מים קרים
700 גרם סוכר
260 גרם גלוקוזה
180 מ"ל מים
5 טיפות תמצית טעם
2-3 טיפות צבע מאכל על בסיס טבעי (אם רוצים- לא חובה)
חצי כוס אבקת סוכר
חצי כוס קורנפלור
אופן הכנה
1 מכינים תבנית/מסגרת מלבנית על סיליקון, או תבנית חד פעמית גדולה, ומשמנים את התחתית והדפנות.
2 שמים את הג'לטין בקערה בגודל בינוני, מוסיפים 240 מ"ל מהמים, מערבבים היטב ומניחים לג'לטין להיספג במים, מה שלוקח בערך 10 דקות.
3 מבשלים את הסוכר, הגלוקוזה והכמות השניה של המים (180 מ"ל) ל- 122 מעלות במדחום סוכר.
4 מעבירים את התערובת החמה לקערת המיקסר וממתינים 5 דקות עד שהתערובת תתקרר מעט.
5 מחממים את גוש הג'לטין במיקרוגל כ- 20 שניות, עד שמתקבל נוזל.
6 מתחילים להקציף את תערובת הסוכר במהירות נמוכה (כדי שהתערובת לא תתיז). מוסיפים תוך כדי הקצפה את הג'לטין המומס. לאחר כ- 5-6 דקות מעלים למהירות הכי גבוהה.
7 מקציפים כ- 10 דקות נוספות או עד שהקצף מגיע לדרגת סרט: לוקחים מעט מהתערובת, מדביקים שתי אצבעות ומנסים להפריד ביניהן. אם המעט שלקחנו נמתח בין שתי האצבעות כמו סרט, התערובת מוכנה.
8 מקציפים פנימה את תמצית הטעם ואת צבע המאכל ומעבירים את התערובת לתבנית או המסגרת המשומנת.
9 אחרי חצי שעה מערבבים בין הקורנפלור לאבקת הסוכר ומפזרים מעט מהתערובת על המרשמלו.
10 מניחים למרשמלו להתגבש למשך 24 שעות במקום מוצל על השיש.
11 בעזרת סכין מחלצים את מלבן המרשמלו ומניחים על משטח חיתוך שגם הוא אובק באבקת סוכר וקורנפלור.
12 בעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לקוביות לפי הגודל הרצוי (למשל 3X3 ס"מ) ומאבקים כל קוביה באבקת סוכר ומרשמלו. נשמר במיטבו כ 3 שבועות בכלי אטום.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות