איך מכינים ריבה תוצרת בית?
ויקטור גלוגר משתף בטיפים שישדרגו לכם את הריבות שאתם מכינים בבית (כולל טיפ זהב שקיבל ממלך הקונדיטורים הצרפתיים!)
1. בחרו פירות איכותיים
קודם כל כדי להצליח בבישול ריבות, צריך לבחור בפירות איכותיים ובשלים בצורתם המושלמת כמו הפירות שבהם משתמשים היצרנים.
פרי טוב ייתן ריבה טובה ושום סוכר שבעולם לא יתקן ריח קלוקל של פרי לא בשל או של פרי ללא טעם משובח!
אין כמו פרי בשיא העונה, בשל וריחני. אך אם בא לנו להכין ריבה מפרי שלא בעונה, אפשר במקרים מסוימים לקנות פרי קפוא מיצרן ידוע. היצרנים בדרך כלל קוטפים ומקפיאים את הפירות ברגע הנכון והתות הוא הדוגמה הטובה ביותר לכך.
2. השתמשו במד חום
יש לי טיפ שעלול להשמע כאילו הוא מסבך אתכם אבל הוא משמעותי ביחס לתוצאה הסופית: נכון שכמעט כל המתכונים לריבות מדברים על יחס של אחד לאחד של פרי וסוכר, והשאלה היא כמה זמן יש לבשל את הריבה והתשובה שלי היא: עד שהיחס הסופי בין הסוכר לפרי ייתן לנו מרקם וטעם מאוזנים. איך אני עושה? אני פשוט משתמש במד חום, כן, טרמומטר, ומבשל עד לטמפרטורה של 106 עד 108 מעלות. יש קשר ישיר בין החום הסופי לבין אחוזי הסוכר בגלל התאדות המים שבפרי.
3. הכירו את הרפרקטומטר
אם ברצונכם לחקות ריבות אחרות, קנויות; מלבד החך שלנו ישנה טכניקה שלימד אותי מלך הקונדיטורים הצרפתיים השף גאסטון לנוטרה ו…תסלחו לי אם אני מסבך אתכם שוב. מדובר על מכשיר שניתן לרכוש דרך “איביי”, שמו רפרקטומטר. המכשיר מודד בצורה פשוטה מאוד אל מול קרן אור את אחוזי הסוכר של כל נוזל או ריבה. זאת אומרת שאתם פותחים כל קופסה של ריבה, שמים טיפה במכשיר ומגלים כמה סוכר יש במוצר הסופי הקנוי. בעזרת הרפרקטומטר, כשתבשלו את הריבה שלכם, תוכלו למדוד לקראת סוף הבישול מה הכמויות בכדי להגיע לאותה תוצאה.
סיבכתי אתכם? אם ריבות זו האהבה שלכם, אני משוכנע ששווה להיכנס לזה, תכתבו לי איך יצא לכם!
מומלץ לקרוא גם: