לחם ביתי מ4 מרכיבים

לחם ביתי קל להכנה ללא לישה של הבלוגר גיא שוקרון – הלחם הכי טעים שתכינו, בלי לישה, הכי קל להכנה ועם ערכים מושלמים כי בתאכלס הוא בלי סוכר ובלי שמן ועם אחוז מים גבוה.

2 דירוגים
5 תגובות
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

380 גרם קמח לחם או קמח פיצה
300 גרם מים
חצי כף שמרים יבשים
שליש כף מלח
אופן הכנה
1 בקערה נערבב את השמרים המים והקמח לתערובת אחידה, נוסיף את המלח ונערבב עד לתערובת אחידה וחלקה, הבצק מאוד מאוד נוזלי אבל הוא לאט לאט יתחזק.
2 נתפיח ב 2 חלקים של שעה וחצי (סהכ 3 שעות)
3 בשעה וחצי הראשונות כל 20 דק, נוריד את המגבת ונערבב מעט את הבצק, אפשר עם כף או עם היד.
4 לאחר שעה וחצי נכסה ומתפיח שעה וחצי בלי לגעת בבצק.
5 במקביל נחמם תנור עם סיר עמיד לתנור על 250 מעלות טורבו לפחות חצי שעה לפני שנכניס את הלחם.
6 נעביר את הבצק למשטח מאוד מקומח, נקמח את הידיים טוב ונעשה צורת עיגול. ,נעביר לנייר אפייה, נכניס את הבצק לסיר ונסגור את המכסה. לאחר 20 דק אפייה, נוריד מעלות ל 200, נוציא את המכסה ונאפה עוד 20 דק (או עד צבע מאוד מאוד שחום)
7 נצנן את הלחם כ 15/20 דק לפחות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    5 תגובות

    • 5

      מעולה וקל להכנה

       

       
      אביה says:
    • 4

      הלחם שמככב אצלי כול שבת הכי טעיםםם

       

       
      יפה בלאיש says:
    • 3

      שווה! יצא נפלא!

       

       
      לחם וואוו says:
    הצג תגובות נוספות