לחם ביתי מ4 מרכיבים
לחם ביתי קל להכנה ללא לישה של הבלוגר גיא שוקרון – הלחם הכי טעים שתכינו, בלי לישה, הכי קל להכנה ועם ערכים מושלמים כי בתאכלס הוא בלי סוכר ובלי שמן ועם אחוז מים גבוה.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/03/08172909/AdobeStock_205724119.jpeg)
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
380 גרם קמח לחם או קמח פיצה
300 גרם מים
חצי כף שמרים יבשים
שליש כף מלח
אופן הכנה
1 בקערה נערבב את השמרים המים והקמח לתערובת אחידה, נוסיף את המלח ונערבב עד לתערובת אחידה וחלקה, הבצק מאוד מאוד נוזלי אבל הוא לאט לאט יתחזק.
2 נתפיח ב 2 חלקים של שעה וחצי (סהכ 3 שעות)
3 בשעה וחצי הראשונות כל 20 דק, נוריד את המגבת ונערבב מעט את הבצק, אפשר עם כף או עם היד.
4 לאחר שעה וחצי נכסה ומתפיח שעה וחצי בלי לגעת בבצק.
5 במקביל נחמם תנור עם סיר עמיד לתנור על 250 מעלות טורבו לפחות חצי שעה לפני שנכניס את הלחם.
6 נעביר את הבצק למשטח מאוד מקומח, נקמח את הידיים טוב ונעשה צורת עיגול. ,נעביר לנייר אפייה, נכניס את הבצק לסיר ונסגור את המכסה. לאחר 20 דק אפייה, נוריד מעלות ל 200, נוציא את המכסה ונאפה עוד 20 דק (או עד צבע מאוד מאוד שחום)
7 נצנן את הלחם כ 15/20 דק לפחות
הצג תגובות נוספות
.
אפשר בקמח רגיל?
אפשר בקמח רגיל?
. says:
מעולה וקל להכנה
אביה says:
הלחם שמככב אצלי כול שבת הכי טעיםםם
יפה בלאיש says: