לחם ביתי מ4 מרכיבים
לחם ביתי קל להכנה ללא לישה של הבלוגר גיא שוקרון – הלחם הכי טעים שתכינו, בלי לישה, הכי קל להכנה ועם ערכים מושלמים כי בתאכלס הוא בלי סוכר ובלי שמן ועם אחוז מים גבוה.
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
380 גרם קמח לחם או קמח פיצה
300 גרם מים
חצי כף שמרים יבשים
שליש כף מלח
אופן הכנה
1 בקערה נערבב את השמרים המים והקמח לתערובת אחידה, נוסיף את המלח ונערבב עד לתערובת אחידה וחלקה, הבצק מאוד מאוד נוזלי אבל הוא לאט לאט יתחזק.
2 נתפיח ב 2 חלקים של שעה וחצי (סהכ 3 שעות)
3 בשעה וחצי הראשונות כל 20 דק, נוריד את המגבת ונערבב מעט את הבצק, אפשר עם כף או עם היד.
4 לאחר שעה וחצי נכסה ומתפיח שעה וחצי בלי לגעת בבצק.
5 במקביל נחמם תנור עם סיר עמיד לתנור על 250 מעלות טורבו לפחות חצי שעה לפני שנכניס את הלחם.
6 נעביר את הבצק למשטח מאוד מקומח, נקמח את הידיים טוב ונעשה צורת עיגול. ,נעביר לנייר אפייה, נכניס את הבצק לסיר ונסגור את המכסה. לאחר 20 דק אפייה, נוריד מעלות ל 200, נוציא את המכסה ונאפה עוד 20 דק (או עד צבע מאוד מאוד שחום)
7 נצנן את הלחם כ 15/20 דק לפחות
הצג תגובות נוספות
הלחם יצא קצת לח בפנים
מה יכולה להיות הסיבה שהלחם יוצא קצת לח בפנים.
הלחם תפח כפי שמצופה, הקראסט והטעם יצאו טוב אך כאשר פורסים את הלחם (לאחר מספר שעות) רואים שהוא קצת לח (לא יבש).
מה יכולה להיות הסיבה שהלחם יוצא קצת לח בפנים. הלחם תפח כפי שמצופה, הקראסט והטעם יצאו טוב אך כאשר פורסים את הלחם (לאחר מספר שעות) רואים שהוא קצת לח (לא יבש).
אבי says:
לחם
הי אם אני מכפילה כמויות איך אני מתנהגת עם האפיה?
הי אם אני מכפילה כמויות איך אני מתנהגת עם האפיה?
ליאל says:
.
אפשר בקמח רגיל?
אפשר בקמח רגיל?
. says: