איך מכינים “הום פרייז” תוצרת בית?

רותם ליברזון משתפת במתכון האישי שלה להום פרייז ממכרים תוצרת בית.

אין כמו “הום פרייז”, קוביות תפוחי אדמה מטוגנים בחמאה ובצל מטוגן עם טעמים חריפים ומתוקים יחדיו. אני כל כך אוהבת את המנה הזאת. שנים רבות גרתי בניו יורק ובכל הזדמנות הייתי מזמינה אותם. לדעתי רבות מהדיאטות שלי היו בגלל ההום פרייז המצוינים ההם. אמריקאים אוכלים אותם אפילו בבוקר ליד החביתה שלהם.


אני מצאתי את המתכון שלי וכשבא לי להתפנק או לפנק אני מכינה אותם כך:

קודם כל חותכים קוביות בינוניות של תפוחי אדמה ומבשלים אותם במעט מים במיקרו או בסיר עם מים.
כשהן מבושלים  – אך לא מדי, לוקחים מחבת גדולה מברזל ומתחילים לטגן אותם בחמאה או בשמן זית או בשילוב של שניהם שזה הכי טעים. לא מזיזים את הקוביות עד שהן משחימות לחלוטין מצד אחד, בערך שבע דקות, מחליפים צדדים עד שמשחימות מהצד השני וכן הלאה.
לאחר שרב הצדדים שחומים מוסיפים פרוסות של בצל ומשחימים אותן יחד עם תפוחי האדמה.
מורידים את האש ומערבבים היטב את כל התערובת כך שתפוחי האדמה מעט מתפרקים. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם. פשוט מעדן. כמובן שאם אתם אוהבים אותם מתובלים בקלאסיקה עם רוטב צ’ילי מתוק וחריף ומיונז או שמנת מתוקה, זה הזמן להוסיף ולערבב במחבת בעדינות. מתקבלת מנה עם המון רוטב קרמי מתוק חריף מעולה.

אל תפספסו את המנה הזאת היא פשוט חלום.

מומלץ לקרוא גם:

איך מכינים צ’יפס עגול (פום סופלה)?

איך מכינים צ’יפס תוצרת בית?

מה הדרך הטובה ביותר לטיגון צ'יפס בטטות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות