חלאלם (חללם) – תבשיל פתיתים תוניסאי
מתכון תוניסאי לפתיתים תוצרת בית עם רוטב עגבניות והמון קטניות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפתיתים:
2 כוסות סולת
1/4 1 כוסות קמח, מנופה
3 כפות שמן
1/4 כפית מלח
1/2 – 1 כוסות מים
לחילופין – במידה ולא רוצים להכין את הפתיתים מאפס, לתוספת התבשיל , ניתן להוסיף גם שקית פתיתים אפויים אורז ולהכין לפי הוראות היצרן
לתבשיל:
1 כוס חומוס שהושרה במים כל הלילה
1 כוס עדשים שחורים
1 כוס פולים יבשים לבנים קטנים
1 בצל גדול קלוף וחתוך לפרוסות
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
3 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה
כף מרק עוף
מלח ופלפל (לפי הטעם)
אופן הכנה
מכינים את בצק הפתיתים:
1 שמים את הקמח והסולת בקערה, מוסיפים אליו את המלח, השמן והמים בהדרגה ותוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד וחלק
2 לוקחים חתיכת בצק ומגלגלים לשרוך ארוך ודק ועם הידיים יוצרים חתיכות קטנות של בצק אליפסי (כמו פתיתים) ומניחים לייבוש לכמה שעות, או יום לילה שלם
לתבשיל:
1 מבשלים בסיר עם מים את הקטניות עד לריכוך ושמים בצד
2 מטגנים שום ובצל עם שמן עד להזהבה, מוסיפים עגבניות, 2 כפות רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל שחור ,כף מרק עוף ומים עד לגובה חצי הסיר
3 מביאים לרתיחה ומוסיפים את החלאלם
4 מערבבים מידי פעם את החלאלם, כשהוא מוכן מוסיפים את החומוס העדשים והפולים ומערבבים היטב
טיפ לממהרים: ניתן להשתמש בשקית