קציצות פרגית, חצילים שרופים ועגבניות מנומרות של השף אבי ביטון
מתכון בריא עם פרגית וחצילים מתוך התוכנית “זמן בריאות”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
500 גרם בשר פרגית טחון
1 בצל בינוני קצוץ
צרור כוסברה טרייה
2 שיני שום מעוכות
מלח
פלפל
לרוטב:
2 חצילים קלויים ומקולפים עם הגבעול
500 גרם עגבניות מנומרות
5 שיני שום
מלח
פלפל
כף סילאן
צרור טימין קצוץ
5 כפות שמן זית
אופן הכנה
אופן הכנה
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים ומטגנים במחבת טפלון במעט שמן, במשך כ- 2 דק מכל צד. מוציאים הקציצות מהמחבת לנייר סופג.
2 יוצקים שמן זית ואת יתרת המרכיבים, פרט לחציל, למחבת נוספת. מוסיפים את הקציצות ומבשלים 3 דקות נוספות.
3 מניחים בצלחת את החציל הקלוי ועליו את הקציצות עם הרוטב העשיר.