תבשיל בשר, חומוס ותפוחי אדמה של לאון אלקלעי עם מיקי שמו
תבשיל שחייבים להכין בבית – לאון אלקלעי עם מתכון להכנת גרגירי חומוס, בשר ותפוח אדמה מתוך התכנית "מתוק או מלוח" ביחד עם מיקי שמו
המרכיבים:
500 גרם חומוס ספרדי גדול
1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק כהה מתוק חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לקוביות 2 ס״מ
500 גרם בשר ראש חתוך לקוביות 3 ס״מ
200 גרם בצל לבן חתוך לקוביות
8 שיני שום
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
פפריקה חריפה לפי הטעם
כמון
טימין יבש
אוריגנו יבש
מלח
4 כפות יין שרי או ברנדי
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס לילה לפני.
- בסיר עם מכסה תואם שמים שמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עוד כשלוש דקות.
- מוסיפים פלפלים, בצל ושום ומטגנים עוד כ – 7 דקות.
- מוסיפים תבלינים ואת החומוס ומערבבים.
- מוסיפים את הברנדי ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד להתרככות החומוס והבשר- כשעה וחצי.
- במידה והמים אוזלים מוסיפים מים חמים.
- במידה ונותרו מים מסיימים את הבישול עם סיר פתוח, התבשיל לא צריך להיות נוזלי.
- מדליקים תנור במצב גריל ומשחימים את התבשיל למשך כמה דקות.
- בוזקים פפריקה מעושנת ומגישים.