תבשיל בשר, חומוס ותפוחי אדמה של לאון אלקלעי עם מיקי שמו

תבשיל שחייבים להכין בבית – לאון אלקלעי עם מתכון להכנת גרגירי חומוס, בשר ותפוח אדמה מתוך התכנית "מתוק או מלוח" ביחד עם מיקי שמו

המרכיבים:

500 גרם חומוס ספרדי גדול

1 פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק כהה מתוק חתוך לקוביות

4 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לקוביות 2 ס״מ

500 גרם בשר ראש חתוך לקוביות 3 ס״מ

200 גרם בצל לבן חתוך לקוביות

8 שיני שום

1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת

פפריקה חריפה לפי הטעם

כמון

טימין יבש

אוריגנו יבש

מלח

4 כפות יין שרי או ברנדי

אופן ההכנה:

  1. משרים את החומוס לילה לפני.
  2. בסיר עם מכסה תואם שמים שמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה.
  3. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עוד כשלוש דקות.
  4. מוסיפים פלפלים, בצל ושום ומטגנים עוד כ – 7 דקות.
  5. מוסיפים תבלינים ואת החומוס ומערבבים.
  6. מוסיפים את הברנדי ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד להתרככות החומוס והבשר- כשעה וחצי.
  8. במידה והמים אוזלים מוסיפים מים חמים.
  9. במידה ונותרו מים מסיימים את הבישול עם סיר פתוח, התבשיל לא צריך להיות נוזלי.
  10. מדליקים תנור במצב גריל ומשחימים את התבשיל למשך כמה דקות.
  11. בוזקים פפריקה מעושנת ומגישים.
תבשיל בשר ראש, חומוס ותפוחי אדמה של לאון אלקלעי עם מיקי שמו
תבשיל בשר ראש, חומוס ותפוחי אדמה של לאון אלקלעי עם מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: