האש בראון של יובל בר נר
יובל בר נר מציג מתכון להאש בראון עם חזה אווז, המתכון שאסור לכם לפספס.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
5 כפות שמן ניטרלי לטיגון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גר’ חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
4 ביצים
אופן הכנה
1 בוחרים מחבת בגודל בינוני (קוטר 26 ס”מ) עם ידית מתכת, בעלת מכסה, שניתן גם להכניס לתנור
2 מניחים במחבת את חזה האווז והשמן ומטגנים כמה דקות עד הזהבה עמוקה. מסננים ושומרים הן את השמן והן את חזה האווז
3 מגרדים גס את תפוחי האדמה, בעזרת מעבד המזון
4 מעבירים לקערה. טוחנים את הבצל במעבד המזון ב”פולסים” ומערבבים עם תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל
5 מחממים תנור למצב גריל עליון
6 מחממים את השמן ששמרנו מטיגון חזה האווז, באותה מחבת. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומטגנים על להבה בינונית, במשך כמה דקות כשהמחבת מכוסה. הופכים את הלביבה בעזרת צלחת , כאשר התקבלה הזהבה יפה
7 “פותחים” 4 ביצי עין על צידה העליון השחום של הלביבה ומעבירים לתנור למשך כמה דקות ולפי מידת הבישול שאוהבים לביצים
8 מוציאים את המחבת מהתנור, מעבירים את הלביבה לצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את חזה האווז הפריך ומגישים מיד