לביבות אפויות ובריאות עם דלעת וקישואים בתנור ב- 5 דקות עבודה

לרגל חג החנוכה, קבלו מתכון חג בריא, פשוט וקל, ללביבות קישואים, דלעת ותפוח אדמה שיגרמו לכל האורחים שלכם ללקק את האצבעות.

מערכת
04.10.2021

לביבות הן מאכל חג מסורתי עם הרבה פוטנציאל לבריאות – אפשר להכין אותן מקישואים, בטטה, דלעת, תפוח אדמה, כרובית, תירס, גזר ועוד. אבל אז מערבבים את כל הטוב הזה עם כמויות של קמח ומלח וזורקים לטיגון במחבת, מה שהופך את החגיגה למשמינה ומאוד לא בריאה. אז מה עושים? פשוט מאוד. מקצצים קצת בקמח ואופים את הלביבות בתנור.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 קישואים (שטופים, עם הקליפה)
2 תפוחי אדמה קלופים
200 גרם דלעת (ללא קליפה)
2 ביצים
1/2 גביע יוגורט 3%
6 כפות קמח תופח
מעט מלח לפי הטעם
מעט שמן זית לשימון התבנית
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2 מגררים את הקישואים, הדלעת ותפוחי האדמה בפומפייה עבה.
3 מערבבים את הירקות בקערה ומוסיפים את היוגורט, הביצים, הקמח והמלח.
4 אופים בתנור עד להשחמה. מומלץ לאפות בתבנית שקעים משומנת קלות אבל אפשר גם על נייר אפיה בתבנית רגילה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: