חמין מרוקאי בסמארט ליד
חמין מרוקאי קלאסי בסמארט ליד בלי צורך בפלטה – מנה מנחמת לחורף עשירה בקטניות, בשר וירקות ליום חורפי וקריר
קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
45 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
יום 1, שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרק בצל
300 גרם גרגירי חומוס יבשים
300 גרם שעועית לבנה יבשה
300 גרם חיטה
4 כפות שמן זית
800 גרם בשר שריר
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים
3 גזרים בינוניים קלופים וחצויים
1 ראש שום קטום מלמעלה
1 כף גדושה רסק עגבניות
0.5 כפית מלח דק
0.5 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון טחון
2 כפות דבש או סילאן
מים רותחים עד לכיסוי
5 ביצים M
אופן הכנה
הכנה
1 משרים את גרגרי החומוס והשעועית הלבנה במים לילה קודם.
2 שמים את הסיר בנינג’ה סמארט ליד, מזיזים את הסליידר לטיגון באוויר חם/בישול ומפעילים על תכנית בישול/צריבה.
3 כשהסיר חם מוסיפים את השמן והבצל הקצוץ לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך מעט.
4 מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
5 מוסיפים את הירקות, כולל מים עד כיסוי (חוץ מהביצים).
6 ם את גרגירי החומוס, השעועית הלבנה והחיטה בשקיות קוקי ומניחים בסיר.
7 סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מפעילים למשך 30 דקות ולוחצים על התחל.
8 כשהבישול מסתיים, עוצרים, משחררים לחץ מהשסתום. פותחים את המכסה ומוסיפים את הביצים.
9 סוגרים את המכסה ובוחרים בתכנית בישול איטי בעצמה נמוכה במשך 12 שעות ולוחצים על התחל.