מתכון לחמין אקספרס (שעה וחצי) בסיר לחץ – נינג׳ה

דמיינו את זה: שבת בבוקר, קר בחוץ, גשום, וכל מה שבא לכם עכשיו זה להתנחם במנת חמין חמה וטעימה. לא הכנתם לילה מראש? לא קרה כלום, תוך שעה וחצי בסמארט ליד וזה מוכן.

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי – שעתיים
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

600-700 גר׳ בשר שריר או כתף
4-5 תפו״א בינוניים
2 בצלים
2 בטטות
כוס חיטה
כוס שעועית מושרית
כוס חומוס מושרה
כוס אורז
2 ראשי שום
2 ליטר ציר בקר
1 מיכל רסק עגבניות
מעט סילאן
כף שטוחה פלפל שחור גרוס
תבלינים – כף כמון, כפית כורכום, כף מלח, כף פלפל
4-5 ביצים
שקיות אוכל מבד לבישול
אופן הכנה
1 מדליקים את סיר הנינג׳ה ומכוונים בעזרת הגלגלת למצב ״בישול״, בעזרת החצים בוחרים רמת חום 4, ולוחצים על התחל. מחכים מספר דק עד שהסיר מתחמם וצולים את הבשר ״סוגרים״ אותו מכל הצדדים.
2 בינתיים נכניס את כל הקיטניות לתוך שקיות האוכל מהבד, ונקשור היטב. אחרי שסגרנו את כל הבשר, נשאיר אותו בתחתית ונוסיף מעליו את הירקות ואת שקיות הקטניות, השום, התבלינים, הרסק, והסילאן ויתר הנוזלים.
3 נסגור את מכסה הסיר, נלחץ על כפתור ׳עצירה׳ (כדי לעצור את שלב הצריבה/בישול, נחליק את הסליידר שמאלה עד הסוף, בעזרת הגלגלת נכוון ל׳שיחרור מהיר׳, נכוון ל- 45 דק׳ בעזרת החצים ונלחץ על התחלה. סיר הלחץ יבנה לחץ ולאחר מכן יתחיל להריץ את השעון לאחור.
4 בתום הזמן, ואחרי שחרור הלחץ, פותחים את הסיר, מכניסים פנימה את הביצים ומבעילים על מצב בישול בחום בינוני למשך כשעה נוספת כדי שהנוזלים יצטמצמו והביצים יתבשלו, כמובן שככל ויש לכם יותר זמן, מומלץ להשאיר את התבשיל להתבשל כמה שיותר, כך יהיה הכי קרוב לחמים אמיתי שישן לו לילה.
5 בתאבון!
@ninja.il

דמיינו את זה: קר בחוץ, גשום, וכל מה שבא לכם עכשיו זה להתנחם במנת חמין חמה וטעימה. לא הכנתם לילה מראש? לא קרה כלום, תוך שעה וחצי בסמארט ליד וזה מוכן 😍 שריג היבואן הרשמי #חמין #גשם #אוכל #נינגה אז איך מכינים? מצרכים: 600-700 גר׳ בשר שריר או כתף 4-5 תפו״א בינוניים 2 בצלים 2 בטטות כוס חיטה כוס שועית מושרית כוס חומוס מושרה כוס אורז 2 ראשי שום 2 ליטר ציר בקר 1 מיכל רסק עגבניות סילאן תבלינים – כף כמון, כפית כורכום, כף מלח, כף פלפל 4-5 ביצים שקיות אוכל מבד לבישול הוראות הכנה – צולים את הבשר – מדליקים את סיר הנינג׳ה ומכוונים בעזרת הגלגלת למצב ״בישול״, בעזרת החצים בוחרים רמת חום 4, ולוחצים על התחל. מחכים מספר דק עד שהסיר מתחמם וצולים את הבשר ״סוגרים״ אותו מכל הצדדים. בינתיים נכניס את כל הקיטניות לתוך שקיות האוכל מהבד, ונקשור היטב. אחרי שסגרנו את כל הבשר, נשאיר אותו בתחתית ונוסיף מעליו את הירקות ואת שקיות הקטניות, השום, התבלינים, הרסק, והסילאן ויתר הנוזלים. נסגור את מכסה הסיר, נלחץ על כפותר ׳עצירה׳ (כדי לעצור את שלב הצריבה/בישול, נחליק את הסליידר שמאלה עד הסוף, בעזרת הגלגלת נכוון ל׳שיחרור מהיר׳, נכוון ל- 45 דק׳ בעזרת החצים ונלחץ על התחלה. סיר הלחץ יבנה לחץ ולאחר מכן יתחיל להריץ את השעון לאחור. בתום הזמן, ואחרי שחרור הלחץ, פותחים את הסיר, מכניסים פנימה את הביצים ומבעילים על מצב בישול בחום בינוני למשך כשעה נוספת כדי שהנוזלים יצטמצמו והביצים יתבשלו, כמובן שככל ויש לכם יותר זמן, מומלץ להשאיר את התבשיל להתבשל כמה שיותר, כך יהיה הכי קרוב לחמים אמיתי שישן לו לילה. בתאבון.

♬ צליל מקורי – נינג׳ה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם